Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej a koupě bytu

Od: pavloos odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám tu jeden dotaz - pokud budu v prosinci kupovat byt a svůj stávající budu prodávat až měsíc poté, je nějaká možnost jak se vyhnout dani z rozdílu prodeje nemovitosti? Jde mi jen o to, abych nemusel daň platit, když budu kupovat o měsíc dřív. Děkuji, Pavel.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak dlouho máš svůj stávající byt? Pokud déle než pět let, tak neplatíš nic.
pavloos
hodnocení

byt mám 3 roky

jd
hodnocení

0x

Tak si s někým udělat smlouvu o překlenovacím úvěru. Peníze za prodej nemovitostí pak budou použity na splacení úvěru.

id
hodnocení

0x

Toto je nešťastná situace. Musíte kupce nebo prodejce přesvědčit o jiném termínu. Nešlo by to řešit předkupním právem nebo smlouvou o smlouvě budoucí? Nejsem právním ani finančák, pátrejte u odborníků. Říká se, že všechno jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]