Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrezivělý práh v koupelně

Od: alumien odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

řeším problém s prahem v koupelně. Bydlím v paneláku a koupelna (sprchový kout) má kovová futra. Místo prahu byl na přechodu chodba-koupelna nalepený kus futra. Řekl jsem si, že ho oddělám a ten práh aspoň přetřu barvou nebo něco takového. Po oddělání lina jsem však oběvil kompletně zrerivělý a rozpadající se práh (viz fotky níže). Nejsem si jistý jak postupovat dále. Kvůli dírám to nemá smysl zbrousit a natřít.
Nevím jestli se snažit celý práh odřezat, protože je součástí zárubní. Místo něj dřevěný práh nemůžu použít, ten by se zničil hned. Nebo jestli to nějak zbrousit a snažit se sehnat přechodovou lištu (výška prahu jsou cca 2,5 cm), která to zvládne zakrýt celé.

Máte případně jiné návrhy?

Děkuji za odpovědi.

Zrezivělý práh v koupelně
Zrezivělý práh v koupelně #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vysal bych sut, odrezovacem natrel kovovy prah, zabetonoval do roviny a po vyzrati dal prechodovou listu.

hodnocení

0x
Ten spodní díl futer odseknout majzlem, zabetonovat, položit dlažbu, přechod mezi dlažbou a druhou podlahou vymáznout pružným tmelem nebo přechodovou lištu.

krtek6
hodnocení

0x

Flexou nebo ideálně multifunkčním nástrojem odřezat, vyčistit...a pak buď dobetonovat, domaltovat a dát na to práh...

jenda22
hodnocení

0x

Řešil jsem ten sám problém. Rozepřel jsem futra, abych zajistil stejný rozměr pro dveře. Rezavý kus jsem odřezal, napenetroval hloubkovou penetrací a zalil samonivelační hmotou do roviny okolní dlažby. Snadná práce, výsledek podle očekávání a pevnost dokonalá nemusíte dát ani dřevěný práh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]