Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit, zda je zeď dvojitá?

Od: palcaky odpovědí: 13 změna:

Mame 100 let stary dum, kde jedna stena (dle planu 45 cm) se tvari, ze je dvojita. Po vybourani casti cihel je za nimi videt mezera a pak dalsi zed. Pry to tak ale nemusi byt po cele zdi, u ostatnich zdi nevime vubec.

Existuje nejaky pristroj, ktery by to zjistil? Neinvazivni. Neco jako rentgen, kde bych videl nosne konstrukce a mezery mezi nimi?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x

Pozvěte statika. Vše ostatní je jen věštění a hazard.

palcaky
Dekuji za radu, nicmene lidi na prohlidku uz jsem tu mel. Okem to pry nepoznaji, mam pry nekde zkusit na par mistech rozebrat zed...

hodnocení

2x

"Nějaký přístroj" samozřejmě existuje. Bohužel dostupné měřáky mají malý dosah, pár cm. Profi jsou cenově mimo, asi nemáte doma třeba georadar a sestavu počítačů... Ta dvojitá zeď - u nás se tomu říká "cigánské zdění", dvě zdi na kant u sebe občas provázané cihlou naštorc, kvůli šetření materiálem. Kupodivu to má solidní tepelněizolační vlastnosti, viděl jsem to zatím jen u vnitřních stěn. Možná by pomohla endoskopická kamera, stojí pár stovek - vrtnout díru, vsunout kamerku, rozhlédnout se...

palcaky
Ano, urcite budou drahe. Myslel jsem spis zapujceni pristroje, nebo sluzbu - cloveka ci prijede a udela to, jen nevim pod cim to mam hledat...

hodnocení

1x
K čemu vlastně potřebuješ vědět, jestli je stěna tuplovaná či nikoliv?

Je to dobré vědět například když na to potřebuju pověsit 200 l bojler, nebo zasekat vodovodní potrubí. 110 mm odpadní roura taky asi nebude ideální v 10 cm příčce.

palcaky
Kvuli rekonstrukci, na takovou zed je pry temer nemozne neco pristavovat. Byl tu projektant na prohlidku a pry to nepozna, ale ze pry jsou na to pristroje...
Ja jsem treba v te dute zdi natahl odpad z kuchyne. Jinak jednoducha vec. Vezmu vrtacku s malym vrtakem a na par mistech zed navrtam. Jestli po 15cm skoci vrtak do vzduchoprazdna tak je jasne co je uvnitr.

Co byste na takovou zeď chtěl přistavovat? Téměř nemožné je dost věcí, například aby projektatnti vyprojektovali něco co by ve skutečnost opravdu sedělo!Vždy se musí pak hejno věcí řešit v průběhu stavby,upravovat předělávat oproti proj(ektu neboť vymyslí ptákovinu...Za vše setkal jsem se s tím, že překlady vyprojektované takovou osobou neměli na druhé straně ve skutečnosti ani 1cm uložení!

hodnocení

0x

Jednoducho zmerate vonkajšie rozmery a odpočítate rozmery izby vo vnútri. Rozdiel bude hrúbka steny. A určite sa dá od určitého bodu merať,či od dverí alebo otvoru okna.

To není k ničemu. Tímhle způsobem sice vypočítáte celkovou tloušťku stěny, ale nic Vám to neprozradí o tom, jestli je to jedna 40 cm plná zeď, nebo dvě po 10 cm s 20 cm mezerou mezi nimi. A to je právě to, co tazatele zajímá.

hodnocení

0x

Taky pristroj sa vola buracie kladivo SDS-max s vrtakom tak 40 - 55 mm (v pripade tehal moze byt aj bezna vrtacka a vykruzovac, ak vie ist do hlbky), narobit sondazne diery, potom silna baterka a male zrkadielko.

hodnocení

0x
10mm vrták a endoskopická kamera

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]