Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinovaný sporák

Od: novak1* odpovědí: 23 změna:

Sporák Mora K560AW má vzadu u podlahy takový betonový kus asi 40cm x 5x6 . Ctel jsem to vyndat ale nešlo to . Je to tam zafixované. Má to tam zustat? Jako závaží.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Asi bych to tam nechal. Sporáky jsou dneska docela lehoučké, co by se asi stalo, kdybyste otevřel dveře trouby a to závaží tam nebylo? Dveře bývaj docela těžké, silná pružina, půlmetrová páka - asi by to bylo poněkud nestabilní, ne? Píší v návodu, že to máte demontovat a jak?

novak1*
hodnocení

Ne v návodu o tom nic není. To mají i jiné značky alebo to vymyslela jenom česká hlavička , dát tam beton? Jinaj je lehký napr. oproti pračke. Dali k tomu plastové šrouby na vyrovnáni pračky .

Pitomý kabel je krátky o 20cm , zase prodlužovačku. Proč tam nedají všude 2m kabel a byl by klid. Jeden spotrebič má kabel 185cm , další 165 a jiný 135 cm a to nekdy od stejného výrobce.

Protože se zpravidla dělá pro spotřebič zásuvka hned vedle a málokdo chce mít někde za spotřebiče smotané dva metry kabelu ;)
novak1*
hodnocení

Proč by se delala zásuvka vedle spotrebiče? V koupelne se zásuvky vubec nedelali , kvuli vlhkosti a teď tam chci el. ohrívač vzduchu a pračku .

Tam kde je plynový sporák nebyla zásuvka , až pozdeji se delali kombinované sporáky.

olinl

novak- ta šňůra ke sporáku se dá vyměnit za delší např. Flexo šňůra gumov/... Flexo šňůra gumov/... u všech sporáků co jsem viděl nebyla na svorkovnici "plomba", takže pokud máte známého elektrikáře a schováte tu originální šňůru na případnou reklamaci nevidím problém.

novak1*
hodnocení

Dala by se vymenit . Prodávají 2 metry , 3 metry dlouhou. Tam lidem doprají ale na spotrebiči šetrí.

Jednoduchší bude prodlužovačka.

olinl

Jako elektrikář ty prodlužovací přívody nemám k silnějším spotřebičům rád, obvzlášť ty od vietnamců "z tržnice". Občas nevydrží ten spoj zásuvka/vidlice nebo do toho zateče i voda, pokud je ta prodlužka nevhodně na zemi za linkou nebo sporákem (převržený hrnec s vodou atd.).

novak1*
hodnocení

Prodlužovačky nemám taky rád. Kupuji z Tesca , když je akce, mám dve ale ješte dve budu potrebovat.

V železárství ENTO mají taky dobrý šňury. Nevím jestli je to v Česku.

jd

@Olinl flexo šňůra gumová je k čerpadlu :) A ke sporáku stačí 1,5 mm :)

@novak1 se asi rozvedl a zařizuje si byt, viď.

olinl
hodnocení

6x

Ten beton je opravdu protizávaží. Měly to i pračky aby neskákaly..

111®
hodnocení

3x
Bezpečnost sporáku je deklarovana s originální deklo šňůry.
novak1*
hodnocení

co je deklo?

111®
Neumíš si domyslet překlep? Délkou
novak1*
hodnocení

Hlavne délka šňury deklaruje bezpečnost. 15cm mohla být delší.

111®
Co se rozčilujes, víš o tom kulový, jinak by jsi nepenil.

111®
hodnocení

2x
No delší by být mohla ale není s ohledem na odpor územneni.

hodnocení

2x
Pro většinu umístění sporáků není důvod delší přívodní šňůry protože výrobce předpokládá že zásuvka bude umístěná v blízkosti sporáku, protože pro spotřebiče o příkonu 2 kw a více má být zvlášť zásuvka.
jd

Pro spotřebiče u příkonu 2 kW má být zvláště zásuvka? Můžete citovat tu normu?

111®

Zásuvka má být tak blízko aby stačila šňúra spotřebiče, jinak se má dodělat.

novak1*
hodnocení

Míchal jsem ve velkém hrnci ,21cm prumer ,ovoce na sporáku a hrnec se kolíše zboka nabok . Nejsou ty držáky na plynovém sporáku vodorovne. Stredné jsou víš o nejaký milimetr jako bočné. Všechny 4 horáky jsou takové.

Jak muže slavná Mora neco takového udelat?

A nemá hrnec křivé dno? ;)
novak1*
hodnocení

Mám takové hrnce 3 . Na starém byli jenom 4 držáky . Koupil jsem ten vylepšený co má po bokoch o jeden navíc spolu 6 a nejsou vycentrované. Bočné jsou níž.

novak1*
hodnocení

Co jsem zjistil .

Plechy ze staré trouby , taky Mora , se nehodí na tento nový sporák Mora . Roura je o 25mm kratší . Vždy to pasovalo .

Jak tohle mohli udelat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]