Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indukční vařič-1plotynka

Od: begi25® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Budu si kupovat indukční vařič 1 plotenka konkretně Vigan Mamooth 1Z.Podle referenci neni v návodu nic o použití.Kdyby byl někdo tak hodný a napsal třema na jaký stupen vařit 0/5 litru vody a na jaký čas.Popřipadě nejaké vaše skušenosti.Rád uvitam i výběr ind.vařiče co Vás nezklamal.Dopředu moc děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1 platnu by som nekupil, je to malo, aspon 2. Na uvedenie vody do varu vzdy maximum vykonu, potom nastavit tak, aby sa var udrzal, zavisi to na tepelnych stratach nadoby , objeme vody a vykone ohrevu.

riva
hodnocení

0x

Ta vaše vypadá zajímavě. Já mám nějaké z Lidlu, fungují dobře, ale povrch je z nějakého plastu, tak to bych dal přednost té speciální sklokeramice, pokud to není jiné jméno pro plast. A je i dobré, že se člověk dostane k ovládání i při větším hrnci.

jd
hodnocení

0x

Mam nejakou cinskou indukcni prenosnou jednoplotynku asi 15 let, dlouho jsem to nepouzil, varim na plynu, indukci i sklokeramice na ruznych mistech, je to jen obycejny trafo a potrebujes na to zelezne hrnce (ne nerez apod.)... stalo to asi 8 stovek a ma to furu tlacitek na polivky a jiny nesmysly :)) ani jsem to nezkousel a melo by to i umet ze to uvede do varu a pak snizi na 95°C a podobny vychytavky

vyhoda je ze to muze byt plastovy nebot teplo se generuje v hrnci a ne v plotne.

Parametry bych ted kecal ale logicky kdyz chces uvest vodu do varu, tak na max vykon. Tyhle 2 plotny mivaji 3,6-3,7 kW prikon, jedna plotna miva asi 2,5-3 kW stejne jako rychlovarka (ted se bavim o fci boost u 2 plotynek)

Edit:Koukam ten tvuj (kouzelnik 2 kategorie) Vigo ma psano 500-2000W, nechapu, 500 jako minimum je moc (kdyz chcete jen udrzovat teple) a 2000 jako maximum je zase malo (kdyz chcete rychle k varu)... takze pokud je to pravda, zhodnotil bych to jako "k nicemu" a nekoupil bych si to, ale nekomu, kdo ma jine potreby a nema srovnani ani sajnu o prikonu, to asi vyhovi, ale uznejte, ten rozsah je na houby. Prvni stupen musi byt tak 150-200W na udrzeni tepleho kastrolu a ne 500.

doplněno 28.07.22 15:52:

Ale mozna to umi ridit pres PWM a snimac teploty kdo vi... Ale 2000w na plotnu je malo, to nema boost? Aspon 2800W to ma kazda dvojplotna na bud obou nebo jedne plotne.

liska5
hodnocení

0x

Mám jednoplotnu, ale jinou značku/AML/. 2000W. Je na 10 stupňů a když ji zapnu a nastartuji, tak automaticky skočí na stupeň 5. To mi stačí. Vodu ohřeje na tu 5 k varu stejně rychle, jako várná konvice. A to ve smaltovaném běžném půllitrovém hrnku. Nejvyšší tři stupně vůbec nepoužívám, nejnižší jedničku často. Třeba na vaření brambor,či polévky, když to stáhnu z té pětky, kterou to startuje. Mám ji 6 let a super. Vedle mám remosku a várnou konvu. Kombinuji. Nad stupni neuvažujte, to se naučíte automaticky, jak budete vařit. Dobré je sehnat si silikonovou poklici proti přetékání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]