Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Budu si kupovat indukční vařič 1 plotenka konkretně Vigan Mamooth 1Z.Podle referenci neni v návodu nic o použití.Kdyby byl někdo tak hodný a napsal třema na jaký stupen vařit 0/5 litru vody a na jaký čas.Popřipadě nejaké vaše skušenosti.Rád uvitam i výběr ind.vařiče co Vás nezklamal.Dopředu moc děkuji za rady.
Mam nejakou cinskou indukcni prenosnou jednoplotynku asi 15 let, dlouho jsem to nepouzil, varim na plynu, indukci i sklokeramice na ruznych mistech, je to jen obycejny trafo a potrebujes na to zelezne hrnce (ne nerez apod.)... stalo to asi 8 stovek a ma to furu tlacitek na polivky a jiny nesmysly ) ani jsem to nezkousel a melo by to i umet ze to uvede do varu a pak snizi na 95°C a podobny vychytavky
vyhoda je ze to muze byt plastovy nebot teplo se generuje v hrnci a ne v plotne.
Parametry bych ted kecal ale logicky kdyz chces uvest vodu do varu, tak na max vykon. Tyhle 2 plotny mivaji 3,6-3,7 kW prikon, jedna plotna miva asi 2,5-3 kW stejne jako rychlovarka (ted se bavim o fci boost u 2 plotynek)
Edit:Koukam ten tvuj (kouzelnik 2 kategorie) Vigo ma psano 500-2000W, nechapu, 500 jako minimum je moc (kdyz chcete jen udrzovat teple) a 2000 jako maximum je zase malo (kdyz chcete rychle k varu)... takze pokud je to pravda, zhodnotil bych to jako "k nicemu" a nekoupil bych si to, ale nekomu, kdo ma jine potreby a nema srovnani ani sajnu o prikonu, to asi vyhovi, ale uznejte, ten rozsah je na houby. Prvni stupen musi byt tak 150-200W na udrzeni tepleho kastrolu a ne 500.
Ale mozna to umi ridit pres PWM a snimac teploty kdo vi... Ale 2000w na plotnu je malo, to nema boost? Aspon 2800W to ma kazda dvojplotna na bud obou nebo jedne plotne.
Mám jednoplotnu, ale jinou značku/AML/. 2000W. Je na 10 stupňů a když ji zapnu a nastartuji, tak automaticky skočí na stupeň 5. To mi stačí. Vodu ohřeje na tu 5 k varu stejně rychle, jako várná konvice. A to ve smaltovaném běžném půllitrovém hrnku. Nejvyšší tři stupně vůbec nepoužívám, nejnižší jedničku často. Třeba na vaření brambor,či polévky, když to stáhnu z té pětky, kterou to startuje. Mám ji 6 let a super. Vedle mám remosku a várnou konvu. Kombinuji. Nad stupni neuvažujte, to se naučíte automaticky, jak budete vařit. Dobré je sehnat si silikonovou poklici proti přetékání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.