Nejste přihlášen/a.
Zdravím, před 5 lety, po výmalbě nově udělané sádrokartonové přepážky se vytvořili v místech, kde se sádrokartonové plotny stýkají, praskliny. Údajně se vytvořili kvůli tomu, že zedník v daných místech moc vybrousil tu "pásku" kterou se spoje přelepují. Teď budeme znovu malovat, tak bych chtěl tyto praskliny spravit. Můžete mi prosím poradit nějaký postup? Děkuji za všechny rady
Dobrý den, buď tam vrátíte tu pásku (což asi bude po malování vidět) nebo tu spáru trochu proškrábnete, očistíte (např. štětcem), vyplníte ji (trvale pružným) akrylovým tmelem na sádrokartony, dobře začistíte a přemalujete. Zdravím!
Pokud jsou ty sádrok. desky jen hranami "přiloženy" k sobě, tak je to špatně. Měl by pod tímto spojem dvou desek být CD profil (nebo pokud je pod tím dřevěná konstrukce tak dřevěná lať) a sádrokarton k tomuto profilu(lati) přichycen ještě vruty po cca 20 cm od sebe. Pokud to tak není, tak vyzkoušet to, co doporučuje rádce ben. Pokud to popraská i s akrylátem tak by bylo lepší udělat pár otvorů do sádrokartonu, protáhnout tam kousky CD profilů a dodatečně ty desky přichytit. Neznám konstrukci pod tím sádrokartonem, takže řešení může být více.
Olinl, možná Vás nechápu. Děláte sádroše tak, že nad každým spojem je profil? Já ho mám vždy jen nad kratší hranou, dávám profily co padesát cm.
berger-pokud jsem tazatele správně pochopil a jedná se o stěnu/příčku (tazatel píše o přepážce) tak jen doporučuji řešení, aby se ty desky od sebe různými vlivy nevzdalovaly a stále to nepraskalo. Neznám skladbu domu, vyhotovení konstrukce pod sádrokartonem, ale tohle vypodložení profilem nebo latí a "utažení" sád. desek vruty je z mého pohledu nejúčinější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.