Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití ocelového u úhlové brusky

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

koupil jsem takový typ kotouče

aretacni-pripravky.cz/...

úhová bruska má otáčky 9000 a na kotouči je napsáno max. 8500.

Vadí ten rozdíl 500 otáček?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, asi tak - pokud výrobce uvede max otáčky 8500, určitě to testoval minimálně o třetinu, spíše polovinu více, chrání se s velikou rezervou, takže bych se toho nebál... Na druhou stranu je fakt, že kvůli těmhle hrnkům jsem sobě zakoupil brusku s regulací otáček. V plném kvaltu to je fakt nepříjemné...

doplněno 27.07.22 22:09:

Orione, pro mě? Mimo záznam, já jsem přesně ten cvok, co všude sundává ochranné kryty, bo překáží...*hi**smich*. Ovšem, počet různých jizev tomuto odpovídá...

Viděl bych to taky tak nějak. Předpokládám, že pro práci je obličejový štít pro vás samozřejmostí.

Co obličejový štít. Předpokládám, že flexu s kartáčem nikdo nedrží ve výšce obličeje. Já aspoň tahal dráty úplně odjinud *modla*. Nakonec jsem z nedostatku vhodných OOPP vyložil lacláče v inkriminovaných místech složeným hadrem *frajer*.

krtek6

z hlediska BOZP je štít vhodný, ale z tohoto typu kartáče nelítají špony...to dělají ty menší žluté

asd1
hodnocení

0x

To ti nikdo neřekne..

Radši bych koupil za litr flexu s regulací rychlosti než riskoval dostat po držce ulítlým svazkem drátů..

krtek6

já tady ten kartáč používám běžně na čištění železa...mám obyč flexu...a nikdy jsem neřešil nějaké otáčky..nasadím brýle, rukavice a dělám

hodnocení

0x

Ten váš kartáč není žádné "terno", kdysi jsem ho při práci prohnul (když jsem přitlačil). Měl jsem co dělat flexu vypnout. Vrátil jsem ho a dostal jsem zpět peníze. S úspěchem používám tenhle, je super a můžete přitlačit dle libosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]