Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni

Od: jd odpovědí: 15 změna:

Potřebuji rozebíratelný (tedy ne pakovat, ale idealne tesneni na gumu) plastový Nátrubek G1" nebo i šroubení (ne nutně šroubení, mohu s jedním dílem libovolně otáčet do nátrubku), abych rychle pevně (tedy ne přes 2 hadičníky hadici a 2 hadicové spony anebo ne přes mosazné fitinky a pakování) spojil dvě trubky libovolně k sobě viz foto

Priprity : abych to nemusel pakovat a nestálo to majlant

díky za nápady, nejlíp i odkaz a cena.

ps: Šroubením se myslí viz 3. obrázek - tam jde dobře vidět jak mají udělaný to těsnění, jedno je v převlečnou matici a O kroužky jsou ještě na vnější ch závitech , to mám taky ale tím si nepomohu, stejně potřebuji nějakéj Nátrubek ;-(

doplněno 27.07.22 19:33:

Tak idealni reseni je tohle jak jsem psal na zacatku o vyrobci Irritec (je tam takovy Okrouzek v sedle ktery se pritlaci na trubku - to bile na fotce je zaslepka zatka) ale tady neni skladem shop.irriga.cz/... 62,- Kc

a tady maji dovolenou:

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni
Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #2
Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

G1 je klasika vodařská, ne? Stačí spoj na trubku 2x, k tomu kousek coulové trubky a rozebíratelný spoj jak vyšitý. Používám na zahradě. Nekape.

Obrázek od Gardeny, která má to samé, ale nemusí to být Gardena. Spojka 25 mm x vnitřní závit 1"

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #4
jd
hodnocení

No jo ale nato potřebuješ dva tyhle svěrky a kus trubky a ještě se to musí napakovat ty závity bo nemá asi dosedací plochy - takže to moc rozebíratelný nemusí být? Není z foto vidět.

A navíc to bude neúnosně dlouhé, já to potřebuji co nejkratší protože samonosné.

navíc je to jenom na dočasný testovacî a měřicí propojení. Tak se mi to prostě nechce bastlit z mnoha dílů a ještě k tomu pakovat.

teda znám tyhlety v provedení rozebiratelné moc převlečnou matici a o kroužkem jako plochým těsněním (vyrábí irriga, pn10), ale je to musím se chtěl právě vyhnout, navíc stojí 200% oproti klasické svěrné tvarovce parkovací

hodnocení

0x

Já z tvého popisu neumím pochopit co chceš.

Mne napadá toto:

- použij normálně ocelový nátrubek s vnitřním závitem G1" a místo pakování tam dej na čela ploché gumové těsnění.

- když použiješ to stejné v mosazném provedení, tak tam jsou rovné a větší dosedací plochy pro těsnění.

- a pokud to chceš z plastu, tak si kup nějakou plastovou spojku s vhodným otvorem a nech si to převrtat a vyříznout tam závit. Taky by šlo vyříznout závit do plastové trubky o vhodných rozměrech.

jd
hodnocení

Plastové to chci proto, protože obě strany fotky jsou poměrně drahé (jedno je vodárna a to druhé je frekvenční měnič), a bojím se Mosazné fitinky, takže mi poškodí nebo vylomí závit, navíc většinou taky nejde bez pakování, nemá ty plochy...

Mosazný už je navic ve většině prodejen přeceněný na úplný nesmysly. Rozdíly jsou za stejný díl klidně 300%

Ta trubka je dobrý nápad, ovšem nenapadá mě z jaké trubky dostatečně silné stěny (asi by možná stačila i tlustostěnná 5/4" ale ani tu nemam, mam jen slabostenne)., a nemám Závitník na vnitřní G1"

no, tak jdu něco pohledat na internet

A proč propojuješ vodárnu a frekvenční měnič? A ještě závitem G1"? Nějak nechápu co má být výsledek tvého shánění.

A v plastu existují plastové tvarovky nebo spojky. Tam bys mohl vybrat vhodnou a tu pak u soustružníka nechat upravit.

To že nemáš závitník, ...

jd
hodnocení

Soustruznika pobliz bohuzel nemam neznam ;)

Pokud myslis proc vodarnu a ne cerpadlo? No protoze je zapotrebi otestovat vice zdroju vody (cerpadla, vodarny etc.) - prutok vs tlak vs prikon... Jedine FM umi snizit prikon (=otacky) snizenim pozadavku na tlak pripadne udrzet konstantni tlak...

Kdyz z vodarmy couha G1" s vnejsim zavitem stejne jako z cerpadla nebo ze studny, jediny problem je rychle prendani toho ustroji chapes?

viz foto

idealni reseni uz znam - mrkni do doplnku puvodni otazky. Ale neni nyni dostupne. Ta druha firma je navic ze slovenska.

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #5
Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #6

jd
hodnocení

Tak natrubek třeba tento

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #7

hodnocení

0x

Nejako nechapem, co sa tu riesi. Spojenie vodarne a frekv menica cez nepakovany plastovy kus vodarenskeho materialu?

To ma byt nejaka chranicka na kabelaz?

jd
hodnocení

A co jako? je to vše PN10.

Chápeš co to je rychle rozebiratelné rozšroubovatelbé spojení a testy?

taky by to šlo dvěma bajonety Geka triker.cz/...

Je to spoj potrubia, kde bude tlakova voda alebo bude potrubie ako chranicka kablov?

jd
hodnocení

Potrubí s vodou max 7 bar

pisu ze je to na test chapes? Potrebuju rychle smontovat a demontovat a ne plejtvat Loctite nite a koukat zda mam dost namotano...

hodnocení

0x

Pozor, tie O-krúžky nie sú moc spoľahlivé. Zatiaľ mi tak 1/2 z nich na týchto sranda-fitinkách prepúšťala. S mufnou pre ploché tesnenie som sa ešte nestretol, ak uvažujeme štandardnú ponuku inštalatérskych potrieb. Niekoľkokrát som ju videl v menších priemeroch vysústruženú. Ale to bude majlant.

Použil by som pravdepodobne dve polšróbenia 3/4" s 1" prevlečnou maticou a tie spojiť k sebe s 3/4" mufnou a tú holt jednorázovo napakovať. Bude to stáť do 150 Kč. Mosadz síce nechcete, ale v nej to zoženiete asi najskôr.

PS: Tie plastové závity sa radi rýchlo ochodia. Pakovanie nepakovanie. Stačí raz krivo nasadiť a už je obžutý. Odporúčam na ne natrvalo nakrútiť nejaké fitinky, aby ste zničili tie, nie priamo závit, ktorý je súčasťou samotného prístroja.

jd
hodnocení

Myslis asi ty bocni okrouzky - no ty sedi jen proti vybrousene mosazi nebo proti specialnimu plastu zkousel jsem to proti zinkovane tvarovce a moc to nesedelo, ani jsem to nezkousel s vodou...

----

Tak idealni reseni je tohle jak jsem psal na zacatku o vyrobci Irritec (je tam takovy Okrouzek v sedle ktery se pritlaci na trubku - to bile na fotce je zaslepka zatka) ale tady neni skladem shop.irriga.cz/... 62,- Kc

a tady maji dovolenou: cerpadlazavlahy.cz/... 59,- Kc

Ja vim, vymejstlim si furt same specialitky :( Ale tohle by meli mit v kazdem OBI, Hornbachu, no asi nemaji :((

Kdo najde levnejsi a skladem ma u mne 2 body.

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #8
Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #9

hodnocení

0x

může být?

akvinaservis.cz/...

jd
hodnocení

Ne hadicnik, misto hadicniku ma prijit ten holendr (s prevlecnymi maticemi) aby se propojily dva vnejsi zavity. Precist zadani. Tohle je reseni:

Kde sehnat plastovy natrubek 1” na tesneni #10

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]