Zdravím už si nevím rady hledal jsem úplně všude a dlouho a člověk který mi vždy poradil už na tomto světě není nevím vlastně Jsou tam rozpojene čtyři kabely přes čokoládu spojené když sem se do bytu nastěhoval tak byl problém že mi občas zasuvka v místnosti vypadla bylo to tím že kabely v čokoládě nebyli odražené a dal jsem to neřešil ale chtěl bych to už vyřešit na druhé straně místnosti byli klasicky dva kabely udělal jsem zásuvku bez uzemneni Tak ze prosím nevíte přesně co to je? Jestli klasická zasuvka nebo zásuvka bez uzemneni díky za odpověď Jedna se o klasicky panelový byt (dva černý dva hnědý kabely které jsou spojené v čokoládě ) díky za hejt i radu zručný jsem ale elektřina jde okolo a opravdu sem hledal všude
Hele, já nejsem elektrikář, přesto se v elektrice slušně hrabu, takže Vás trochu chápu, že chcete sám a přijít na to. Jenže mám podezření, že neměříte, ale postupujete stylem "uvidím, co to udělá". Možná se nějak trefíte, možná to nakonec nějak fungovat bude, ale také možná někoho přizabijete. Jestli ty fotky myslíte vážně, už na to nesahejte a někoho znalého sežeňte, co jste vytvořil, je fakt mazec. Mmchdm, jste ještě naživu?
Jaké bez uzemnění, neexistuje, tam je starý TN-C, neboli 2 drát s PEN, tzn. nulák (ten co nekope) přivedeš na uzemňovací kolík zásuvky (PE) a z něj potom proklemuješ (kusem drátu) na pravou zdířku zásuvky (N)!
Radši dej nějakému kámošovi ze základky, který se aspoň vyučil elektrikářem flašku rumu ať se na to podívá...
K práci je vhodná VADASKA, diodový šroubovák za 15 Kč ti často neukážeš spolehlivě, kde je fáze a kde je nulák A pokud jsi to chtěl zapojovat bez uzemnění, tak opravdu nedoporučuju se v tom hrabat
To není zásuvka, ale jen instalační krabička. 2 hnědé a 2 černé, to je vše fáze, takže to bude nejspíš nějaká krabička před vypínačem. Jestli z toho chcete dělat zásuvku, tak to asi nepůjde, nemáte nulák. Zkuste fázovkou a jestli svítí obě čokolády, tak jsou to fáze, nejspíš k vypínači.
jd
Ty jsi už viděl vypínač 10 cm nad zemí v paneláku?
makk
Někdo něco psal o vypínači? Krabice před vypínačem může být kdekoliv.
Nechci dělat zásuvku spis jsem si myslel ze je to zasuvka chci to dat do správného stavu jak to má bejt
makk
A je nějaký problém? Pokud ne tak bych to nechal, asi to tak má být. Asi to není původní, ale je to prostě krabička, ve které jsou spojené nějaké fáze. Maximálně bych dotáhnul šroubky v čokoládě, nebo ji nahradil wago svorkami.
Tak špatně na druhé straně jsem dělal zásuvku ale samozřejmě s uzemnenim byla ale je jedna zásuvka a ne dvou Takhle to vypadalo poprvé (viz 1 obrázek ) a pak sem to udělal takhle ( viz 2 obrázek ) Byl tam problém že vznikal zkrat od špatně zapojených kabelu a když nejsou spojené tak zásuvky v místnosti nejdou tak jestli to takhle mám nechat a vymyslet nějaký kryt přes to nebo udělat zásuvku Mám to otevřené a lepí se na to prach nechci aby to ještě vyhořelo
asd1
Hehe to je nádhera, tam už chybí jen topení půl metru od toho paskvilu a návštěva vnoučat
jd
V panrlaku obvykle primotop nehrozi
asd1
Jakej přímotop? Normální radiátor. Abys vod tý holý fáze dostal plnou pecku a ne jen prsknutí
jd
Aha, já to pochopil tak, že si tam připojí odporovou zátěž a shoří mu ty starý dráty zejmena PEN...
Pokud to zapojí podle mého popisu výše, pak bych se vnoučat nebál. Dětská po kopaná elektrikou ještě něco vydrží, na rozdíl od těch dnešních chc...cku, které bydlí do 35 let u maminky
Si zručný... A také lajdák! 1. Zručný před fotografováním ty pavučiny aspoň omete. Na druhou stranu pavučiny napovídají, že to bylo tak uděláno dříve, zřejmě někým jiným. Jsi z obliga. 2. Zručný by měl umět udělat světlejší a ostřejší fotky. Pár postřehů: - používal bych jiný typ zásuvky, ta na fotce má jen po jednom šroubku pro fázový/nulový vodič. Dva vodiče (ne kabely) pod jedním šroubkem z jedné strany > předpoklad špatného dotyku, příp. uvolnění zpod hlavičky. Když už, tak po jednom z každé strany. (Protékajícím proudem se může šroubek hřát, zvětšovat objem a deformovat vodiče. Po vychladnutí vodiče zůstanou zdeformované, zvětší se přechodový odpor. Čím větší proud > větší teplo > jiskření > pálení izolace > přerušení vodiče) - ani na mnou upravené fotce nejsou dobře vidět vodiče připojené do pravé svorky. Na apce v mobilu to už lépe nešlo, bohužel >makk - 2 hnědé a 2 černé, to je vše fáze... V paneláku se používalo to, co zrovna bylo. Tenkrát toho moc nebylo. Zažil jsem to na vlastní kůži. - jestli svítí obě čokolády, tak jsou to fáze, nejspíš k vypínači... Do vypínače dvě fáze, to je nonsens! Elektrikář se nemůže spoléhat na nejspíš, natož radit! Asi to bude špatným způsobem měření. Ve vodiči nuláku, někde od přívodu přerušeném, se může nějaké napětí naindukovat. Doutnavka může ukázat... Vadaska je lepší. >jd - připojí zátěž a shoří mu staré dráty, zejména PEN- žeby v jednom obvodu v PEN tekl větší proud než ve fázi?! Nechápu, proč by měla být pokopaná děcka odolnější než pětatřicetiletý mamánek! Pokud to zapojí tak, jak jsi to TY pochopil, a ještě to špatné také špatně pochopí, nemusí být dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.