Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tekoucí klimatizace v bytě

Od: jiricek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenosti s tekoucí klimatizací v bytě? Mám ji instalovanou ve dvou pokojích vedle sebe a kondenzát odchází společnou trobkou do odpadu v kuchyni. Nedávno se mi stalo, že po nočním provozu v obou pokojích jsem klimu v pokoji na počátku trasy vypnul a v druhém pokoji na trase vyšplouchla voda z nástěnné jednotky. Normálně to běžně funguje bezvadně, nic neteče, do odpadu kondenzát správně odkapává. Žeby vypnutím první nástěnné jednotky se nějak změnily tlakové poměry a voda v odpadní trubce se nasála do druhé...?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kondenzat odchazi samospadem nebo se precerpava?

hodnocení

Kondenzát odchází samospádem.

spu
hodnocení

0x

Nedovedu si představit, jak mohla vyšplouchnout , pokud teče samospádem.

Fotka napoví

hodnocení

0x

Neucpala se trubka třeba prachem?

hodnocení

0x
Vypadá to, že na kondenzátu nejsou sifony a vypnutím jedné klimy se ztratil přetlak od ventilátoru a došlo ke změně tlaku v odvodnění.

hodnocení

Asi ano, odpadní trubky jsou jen tak zasunuté nasucho do trychtýřku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]