Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz přes 20 let mám energie (plyn,elektřina) bez fixace na dobu neurčitou standart má smysl v této době fixovat?
plyn vytapění RD(přitápění krbem) a elektřina ohřev vody. díky
Dobrý den.
Osobně jsem měl fixaci jen jednou - na tři roky - v podstatě jsem neušetřil ani neprodělal. Mnoho super nabídek od poskytovatelů, kteří zkrachovali, jsem pravidelně odmítal. Mám podobně řešený RD, spotřebu při D45d každoročně vyúčtovánu na 25-28tis Kč - elektřina. Plyn nemám vůbec - od počátku jsem předpokládal potíže s plynem (před 15ti lety) - nebo jsem možná měl averzi k plynu z jednoho menšího požáru RD rodičů...
Poslední roky je zřejmé, že pokud podepíšete fixaci, která je pro poskytovatele najednou nevýhodná, není problém ji právně - korektně zrušit a navýšit cenu třeba i trojnásobně.
Tento scénář zažil můj otec (řešeno 3 měsíce, nakonec jsem mu nechal zrušit plyn), můj soused po velkých investicích do známé firmy se vydal ze všech úspor a také musel odstřihnout přípojku plynu.
Pokud se tedy zlevní na trhu (možnost tu je), pak na tom proděláte. Pokud se zdraží - fixaci vám poskytovatel vypoví.
S pojistovnou to nema co do cineni, nepichopil jste jak funguji fixace. Obchodnik pro vas nakoupi dopredu, kdyz vi, jak dlouho a kolik budete odebirat. Pri rustu tak nakoupite levne...
@ben Reaguji na vyrok "výhoda hlavně pro tu organizaci, resp. udělá vše, aby ona netratila"
Prominte, nejste bud bolsevik anebo piratske decko? Ze zakona kazda sro a akciovka MUSI konat k zajisteni, udrzeni a dosazeni prijmu, jen ti drive jmenovani si mysli, ze je to jinak a ze snad ma sro a as zajistovat blaho ovcanku?
Vsimnete si, ze i CEZ je as. A ted nemyslim Cez Prodej - dodavatele energie. Aby mohl hlavni CEZ zajistovat blaho ovcanu, je nutno vykoupit 30% od soukromych vlastniku a zmenit ho treba na statni podnik.
Primer s pojistovnictvim na obchodnika energiemi (nebo cimkoliv jinym) NESEDI VUBEC V NICEM! Pojistovnictvi je unikatni stroj na penize. Rika Buffett.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.