Nejste přihlášen/a.
To, že vaše h*vna nesmrdí vám ještě neznamená, že nesmrdí ostatním Všechna h*vna totiž smrdí.
Jinak o přítelově chování si myslím, že je tak trošku primitiv. Normálně mu to řekněte. Teda zatím ne to, že je primitiv. Ale to, jak to vidíte.
No a společné WC s koupelnou je fakt děs, ale s tím nic nenaděláte.
Tak zmíněné varianty bych viděl i jako urážlivé - např. lejno si představím pouze kravské-býčí-volovo. Stolice je zase pouze z lékařské terminologie, jsou i jiné stolice vč. soudní :D
Nicméně celé je to abych tak řekl jen debata o hovně - bez hvězdičky a pardonu. Můžete to nazvat jak chcete, ale hovno hovnem zůstane.
K dotazu - tazatelka nemusí přijít rovnou s tím, že jí vadí smrad. Může přijít se starostí o partnera, že jí to nepřipadne normální a může to znamenat "nezdravou stolici" - nemoc či špatné zažívání s pravděpodnobností zdravotních potíží. A partnera takto donutit, aby řešil jídelníček či zdraví... - Stran nezavírání dveří WC - to je asi určitá výchova, kdy jako malé dítě měl nařízeno nechat otevřené dveře, aby rodiče věděli, že do mísy nespadl. Bohužel mu zapomněli říct, že už je velký...
S tím osvěžovačem vzduchu bych asi začal. Nejen, že to bude smrdět na záchodě 2-3x déle (a že je to teda brutální kombo a smrdí to ještě víc, než obyč ho√no), je hlavně obrovská šance, že to začne smrdět i vašemu příteli a ten s tím zkusí něco udělat - třeba změnit jídelníček. No a pokud byste chtěla jednodušší, levnější a za mě i vcelku efektivní řešení, ať tedy přítel po svém úkonu škrtne sirkou a nechá ji chvíli hořet (samozřejmě za předpokladu, že na WC nemáte detektor kouře). Snažit se přebít pach nějakou voňavkou ve spreji není podle mě rozumné a ten výsledný smrádek je ještě horší, než ten prvotní zápach (ať už je na ten výrobek reklama jaká chce).
Každé hovno smedí, od chlapa i od ženské, nebo jsi přesvědčena, že ta tvá voní? Třeba po horské louce? Smrdí i ta od kojence. Záleží dost na stravě a stavu vnitřních orgánů. A zavírat se na WC a uchovat pro takové činnosti intimitu soukromí je věcí výchovy a inteligence. Tak mu to vpal do očí, že je hovado a převychovej si ho, nebo ho kopni do řiti. A nebo ti nezbývá než žít s hovadem. Pak bych si myslel, že nejsi o moc lepší /promiň/.
lentilka - pokud je to zápach opravdu silný a až chorobný, tak to může značit i nějakou nemoc v zažívacím traktu. Možná by měl Váš přítel podstoupit nějaké vyšetření (kam ho asi nedostanete).
a nemáte na záchodě nějaké odvětrání, ventilátor? já ho mám na záchodě nastavený na automatické spuštění po nějaké době, co se v místnosti rozsvítí, takže na velký ten zápach dokáže dost odvětrat už v průběhu konání potřeby. v koupelně ho tedy mám na ruční zapnutí, tam by asi nebylo komfortní, kdybych chtěla ve vodě relaxovat a do toho mi nad hlavou hučel automaticky spuštěný ventilátor
jinak doporučení na osvěžovače vzduchu mi přijde příšerné. respektive ten osvěžovač je fajn, dokud to v místnosti nezačne smrdět, jak se to zkombinuje, je to děs. ale docela ráda mám enzymatické likvidátory zápachu.
Já bych jen doplnila, že někdo se fakt nezavírá a taky to nechápu. My jsme měli kdysi vzdálené příbuzné a jednou za rok jsme k nim na pár dní jezdili. Bydleli v bytovce, strejda si zásadně za sebou dveře na WC nezavíral a při velké ještě hulákal a chtěl si vykládat. Na chodbě bylo za chvíli smradu jako v Cařihradu a nikdo to neřešil. Já byla tenkrát malá holka a bylo mně blbé se zeptat.
tak trochu obecnějc k tematice:
a) záchod společně s koupelnou je blbost, ale to ví každej, kdo trochu přemejšlí (pochopitelně z hlediska stavebníka je to jednodušší, lacinější řešení)
b) docela blbost, nebo aspoň nevýhoda je i nemít na záchodě přímý větrání oknem (ovšem tady platí předešlý konstatování ke stavební stránce eště výrazně víc)
c) tipnul bych si, že složení stravy a specifika zažívacího traktu, jakož i specifika vyprazdňování (jak často, jak dlouho po jídle), můžou znamenat i značný rozdíly v pachu exkrementů
d) k tomu samozřejmýmu zavírání se na záchodě, eště společnym s koupelnou - je to sice logickej a praktickej požadavek; na druhý straně bych zas tipnul, že v případě delšího soužití dvojice může bejt naopak normální, resp. žádoucí v rámci provozu domácnosti, vstupovat do koupelny, když je druhej na záchodě, což se s tim zavíránim trošku legračně pere a částečně obrušuje jeho samozřejmost
e) k příbuznému souvisejícímu tématu menclikova.blog.idnes.cz/... (doporučuju včetně diskuze)
f) s tou sirkou je to kravina, to byl jistě jen vtip (byť čistě technicky to je správně), takový hovadiny mu neříkejte, uděláte tím ze sebe blbku...
s tou sirkou sem to asi pochopil jinak, než to bylo (vážně) míněno, tj. v duchu zapalování prdů (já to teda v reálu nezažil, ale jistě se to jako specifická zábava občas provozuje), ale zajímalo by mě, jak a hlavně proč je efektní po defekaci na chvilku nechat hořet v místnosti plamínek, absolutně nechápu, v čem by to mělo bejt užitečný (to by eště lepší a efektivnější řešení mělo bejt, že by se zapálila na delší dobu svíčka, ovšem zas nechápu, v čem by to mohlo pomoct (když vynecháme případný aroma dík spalování))
Opravdu nešlo o vtip. Tuto fintu znám od táty, jež svého času jezdíval na různé "groupenakce" (myšleno slušně), kde se sešlo i 30-40 lidí, ale záchodů bylo málo. Rozhodně však nelze očekávat, že se smrad zcela vytratí či zneutralizuje. Je ale pravda, že se na tento zápach dalo mnohem lépe adaptovat, než na ty vtíravé vůně slibující neutralizaci pachů. Nezaručuji, že to problém tazatelky vyřeší, ale je to podle mě pořád lepší, než ty voňavky.
že nejspíš nemá jít o vtip, sem posléze pochopil, rád bych i pochopil podstatu triku, čím pársekundovej plamínek dokáže změnit chemický složení vzduchu v řekněme tak metru krychlovym (jediný, co mě napadá, je, že ten pach vypálený zápalky produkuje dostatečný množství pachu co nějak šikovně interferuje s tím nežádoucim, zdá se mi to dost podivný (a zajímal by mě nějakej rozvinutej experiment - třeba ta má hořící svíčka by fungovala, nebo napak vůbec ne?, kdyby se opakovaně zhasla (a nechal se teda čadit její knot), tak by fungovala mnohem efektivnějc?, škoda, že to nikdo na těch grupenakcích nevyzkoušel))
====
"mám dvě koupelny společně se záchodem" - tak jasně, pokud je pro pár lidí k dispozici víc koupelno-záchodů (a prádelna je možná eště zvlášť...), tak je to už lepší situace, pořád ale nechápu, proč by samostatnej luxusnější záchod s bidetem a umyvadlem neměl bejt eště lepší řešení (kromě toho, že by to byl z hlediska realizace eště náročnější luxus)
Taková zajímavost, řeší to i stavební zákon, při kolaudaci musel být samostatný záchod u 3+1 a větších (tam pak musejí být záchody dva). Přesná data se mi nechce dohledávat.
Ale jen pro zajímavost, že nelze stavět jak se komu zamane, i když potom následné rekonstrukci udělají zajet samostatného záchodu klidně koizl (koupelna+záchod v jednom).
Tak moje bobky mi taky nesmrdí.
Empiricky mám ale ověřeno, že to hodně souvisí se stravou a mikrobiomem. Když dám kvasinkám ve střevech nažrat víc jednoduchých cukrů, tak se to projeví i na tom smradu i na plynatosti, tlaku v břiše apod., dokonce i na pupínkách, funguje to přesně.
Další velkou změnu jsem pocítil při omezení a potom vyloučení masité stravy z jídelníčku, ale to u vás asi nehrozí.
Skladba stravy a mikrobiomu ve střevech se těžko mění i když se chce, natož když se nechce.
Každopádně, pokud to zvířátko naučíte, aby se na záchodě zavíralo, prospějete tím mnoha lidem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.