Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klimatizace

Od: joska odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,je možné si zakoupit a sám namontovat a zprovoznit klimatizací s venkovní a vnitřní jednotkou.Nebo musí být odborník?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nebudu radit, jak si namontovat či jak improvizovat - ale pořád tápu nad podobnými dotazy. To jako koupíte klimu za 20-30tisíc, nainstalujete a budete riskovat, že při montáži něco pokazíte, že přijdete o záruku, ...?

Přitom takových firem je, co nabízí nákup klimatizace s montáží zdarma... - jestli přeplatím 2000,-Kč za předmět, který mi bude v záruce sloužit 2-3 roky (podle typu a nabídek - někdy i 5 let záruky) - a když se to pos... , přijede ta firma, zreklamuji u nich vše - ... To přece za tu jistotu stačí ne? To já si tedy připlatím rád.

Můj brácha měl klimatizaci v RD jako první z naší rodiny - 3 roky vše fungovalo, pak problém - záruka - dostal nový kus (již nový typ) v rámci záruky vč. servisu. Já si myslím, že investice pár tisíc navíc je dobrou volbou.

hodnocení

0x
Koupit si ji muzete, ale namontovat? Spis to nezvladnete. Mate potrebne naradi a znalosti? Kdo prijede na servis v pripade nejakeho problemu?

hodnocení

0x

Mi ji montovali dva chlapi a dělali to několik hodin.Mám bednu na balkoně na zemi,nechtěla jsem ji na zeď.Musí vyvrtat díru do zdi atd..Myslím,že určitě to jeden člověk nezvládne.

ja1
hodnocení

0x

Propojit jednotky potrubím, vyvakuovat, naplnit chladivem taky dokážete?*hi*

joska
hodnocení

Proto jsem se ptal jestli se to zvládnout
ja1

Máte-li zkušenosti s montáží chladící techniky, veškerý potřebný materiál, a příslušné vybavení, proč ne.

riva
hodnocení

0x
Nejsem odborník, ale klimy jak na baráku, tak v autech instaluji a udržuji sám. Nic speciálního u předplněných klim není potřeba.

No, ono většinou i pitomé vrtání stojí za to, aby to dělal někdo s vybavením. Ale každého volba.

riva
U baráku má být nářadí k jeho údržbě. Předposlední klima šla kamennou zdí 70 cm - takže nejprve vodící díra metrovým vrtákem a pak diamantovým jádrovým nasucho bez příklepu z obou stran.
A vakuujete je usty nebo na to kaslete uplne? . Jinak pokud jsou tru ky napertlovane tak tam opravdu nic zvlastniho potreba neni.
riva

Vyvakuujete? Nepotřebujete tam vakuum, potřebujete aby tam nebyl vzduch. A pokud je venkovní jednotka předvyplněná, tak po propojení vyfouknete vzduch z vnitřní jednotky a potrubí chladivem.

Samozřejmě s vakuovou pumpou je to pohodlnější, ale tím si spíš ověříte, že máte vše těsné, což u nového systému s novým pertlováním a přiměřeným dotahovacím momentem zajisté bude.

Vakuuje se okruh, aby se dostal ven vzduch a vlhkost. Tim ze to profouknete chladivem asi neni zarukou toho, ze tam nic nezustane. Ne ze by to tak nekteri nedelali, ale spravny postup je jiny.
Nevyvakuovat okruh je prasárna! Aspoň nemusíte myslet jestli si necháte tu starou klimu opravit...

jenda22
hodnocení

0x

Samoinstalační sestava se jen nachystá, propojí trubky, otevřou ventily a tím to končí. Pak jsou prázdné pro naplnění a to už musí vybavená firma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]