Nebudu radit, jak si namontovat či jak improvizovat - ale pořád tápu nad podobnými dotazy. To jako koupíte klimu za 20-30tisíc, nainstalujete a budete riskovat, že při montáži něco pokazíte, že přijdete o záruku, ...?
Přitom takových firem je, co nabízí nákup klimatizace s montáží zdarma... - jestli přeplatím 2000,-Kč za předmět, který mi bude v záruce sloužit 2-3 roky (podle typu a nabídek - někdy i 5 let záruky) - a když se to pos... , přijede ta firma, zreklamuji u nich vše - ... To přece za tu jistotu stačí ne? To já si tedy připlatím rád.
Můj brácha měl klimatizaci v RD jako první z naší rodiny - 3 roky vše fungovalo, pak problém - záruka - dostal nový kus (již nový typ) v rámci záruky vč. servisu. Já si myslím, že investice pár tisíc navíc je dobrou volbou.
Mi ji montovali dva chlapi a dělali to několik hodin.Mám bednu na balkoně na zemi,nechtěla jsem ji na zeď.Musí vyvrtat díru do zdi atd..Myslím,že určitě to jeden člověk nezvládne.
U baráku má být nářadí k jeho údržbě. Předposlední klima šla kamennou zdí 70 cm - takže nejprve vodící díra metrovým vrtákem a pak diamantovým jádrovým nasucho bez příklepu z obou stran.
Vyvakuujete? Nepotřebujete tam vakuum, potřebujete aby tam nebyl vzduch. A pokud je venkovní jednotka předvyplněná, tak po propojení vyfouknete vzduch z vnitřní jednotky a potrubí chladivem.
Samozřejmě s vakuovou pumpou je to pohodlnější, ale tím si spíš ověříte, že máte vše těsné, což u nového systému s novým pertlováním a přiměřeným dotahovacím momentem zajisté bude.
Vakuuje se okruh, aby se dostal ven vzduch a vlhkost. Tim ze to profouknete chladivem asi neni zarukou toho, ze tam nic nezustane. Ne ze by to tak nekteri nedelali, ale spravny postup je jiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.