Dobrý den.31.6 mi skončila sazba na cenu plynu,tarif jako - ještě levný od minulého roku.Od 1.6 mi nabýhá nový ceník,už poslali asi v květnu.Ted mi poslali minulý týden nový ceník od 1.9,stále vyšší cena. Jedná se mi o to,jestli nahlásit stav plynoměru- aby věděli kolik jsem odebíral plynu v určitém období a platil třeba tolik,kolik jsem odebíral do určitého měsíci a platil za to cenu, která k tomu náleží. Vyrovnání máme na konci ledna. Volal jsem i do společnosti kde odebírám plyn a stav prý mužu nahlásit, průběžně kdy budu chtít. Pokud nebudu hlásit stav,tak prý budou počítat nějak z tabulek, průměr,jaký jsem měl za minulé období.Jako konečný stav samozřejmě mít budou,ale přesně nevi-podle mě,kolik jsem kdy odebral do toho 31.6;1.9,-vcelku ještě levnější cena za odebraný plyn. Tak jestli nahlásit stav průběžně,nebo ne a vyjde to třeba nastejno nebo ještě třeba lip. Děkuji,doufám, že to šlo pochopit
Přiznám se že mě to taky trochu zarazilo.Hlavně že se s tím ještě někdo chlubí po interentu..Když dnes se díky internetu, chybám,hlouposti, chytrým telefonum atd..přijde na věci na který by nikdo jinač nepřišel.Pořád je třeba brát že svět je strašně "malej" a náhoda je ...
Už je to sice dávno.Znám osobu která se v nějaké diskuzi chlubila že snad něco pronajímá na černo a nebude přece z toho platit...Náhoda neví se jak ale za 1,5 měsíce byl malér.Ale určitě to bylo díky tomu chlubení po interentu,
Záleží jak vyjde zprůměrování mezi odečtama, jestli ti to hodí spotřebu levnýho plynu do dražší sazby nebo naopak.. Odečet při změně tarifu je jistota že to bude správně podle domluvených cen.
david1
No právě, když si to nějak zprůměrují,tak jestli nedají větší část do toho dražšího tarifu a přitom jsem ho odebíral ještě za ten levnější. Asi to nahlásim teď,a pak ještě předtím 1.9. Jenom,jestli to ve výsledku pak bude ve faktuře zhruba jak jsem hlásil a ne aby si to stejně neudělali podle sebe, aby z toho "vytřískali" co nejvic
jd
Odečty dělá distributor, a marži z toho vytříská dodavatel, takže to jsou dva na sobe nezávislý
Odečet, pokud ho zadáte včas tak bude na fakture přesně jak uvedete, případně si tam distributor pošle kontrolora, pokud nahlasite blbost. U Cezu na to maji zamitaci algoritmus.
Jinak existuje neco jako TDD, podle toho se da celkem presne odhadnout, kdy a kolik mate na meridle.
kimbert*
Taky jsem posílal samoodečet plynu,když se zdražoval,ale zároven byla podmínka poslat fotku plynoměru takže podvádět nelze -MND
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.