Nejste přihlášen/a.
Postupujte podľa návodu výrobcu mountfield.cz/... str. 14, obsyp suchým betónom. K bazénu fóliu a tenký polystyrén, obsypávať po max 50 cm bez hutnenia, výška hladiny 30 cm nad vrstvu obsypu.
To záleží na tom, čeho chceš na konci dosáhnout.
Když necháš bazén bez vody a budeš betonovat, tak ti bazén vyplave nad beton.
Když budeš mít alespoň půlku bazénu napuštěnou vodou, tak na počáteční zabetonování to stačí. Pak ale zase musíš zvyšovat hladinu vody, aby ti bazén nevyplaval.
Když budeš mít bazén plný vody, tak nevím jak dlouho to ta konstrukce bazénu vydrží.
A taky záleží na tom, jakým způsobem to budeš betonovat. Když tam budeš pomalu vozit kolečka betonu co pět minut, tak v pohodě stihneš napouštět vodu.
Když tam přijede domíchávač a hrkne ti tam 7 kubéků betonu, tak ti to zdeformuje konstrukci bazénu, nebo to vyplave nebo nám potom řekneš co ještě se může stát a co mne nenapadlo.
Známým když obbetonovávali zedníci zapuštěný bazen ( bazen konstrukce 1 cm tlusté stěny z PVC, hloubka vody jestli si vzpomínám 1,2 metru ) napouštěli vodu natřikrát-napustili třetinu a do stejné úrovně s hladinou obbetonovali. Druhý den dopustili bazen vodou do dvou třetin a opět obbetonovat do výšky hladiny, třetí den napustili téměř po okraj a obbetonovali. Za tři týdny zedníci polévali pryskyřicí kamínky okolo bazénu..
Ještě doplním-každý "bazen" bude mít svůj postup oblévání betonem, vyrábí se jich spoustu druhů.
Jen pro info - zde přímo na stránkách výrobce, bazénové díly se frézují na CNC z materálu Roechling Polystone, pak se to sváří do kompletu, exponované svary se dělají extruderem.
no a tady je naprosto stejná konstrukce jen od jiného výrobce - není to žádný blaf typu ,, prostě se to nedělá a basta´´. Ty stroje, na kterých se to vyrábí já osobně servisuji a zrovna tento týden jsem tam byl a viděl, kolik bazénů každotýdně valí. Jenže je to o hodně důkladnější ( a tudíž i dražší) konstrukce než lamináty, nebo plechy s plachtou, proto je to hodně exoprtovaný výrobek
BTW - na tom videu je krásně zobrazený i postup betonáže vs hladina vody
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.