Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypudit kunu

Od: rex® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Na půdě chalupy se nám zřejmě usídlila kuna. Nacházíme skořápky od slepičích vajec, k ránu něco běhá po stropě půdy. Vedle domu je pergola porostlá břečťanem a do rána se ze střechy pergoly vysypalo spousta nepožádku a smradlavé vejce. Nic přijemného. Jak na ni vyzrát, aby se odstěhovala. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

já sem vyhnal kunu reflektorem na čidlo

jd
hodnocení

0x

Hledej "plašič kun"

riva
hodnocení

0x

Je chráněná, tak moc povolených možností nemáte. Fungovaly nástrahy (polštářky) proti hlodavcům s vůní tutti frutti, ale ty nám EU raději zakázala.

kenav
hodnocení

0x

Dá se najít kudy se tam dostává, na plašiče bych moc nedal

mate59
hodnocení

0x

Kuna je svině.Plašiče jsou vyhozené peníze,trus predátora taky nepomúže.Nastražil jsem vajíčko,do kterého jsem injekčně vstříknul 15 ml fridexu.Zmizli 3 vejce,4 zůstalo a kuna zmizela.Do lapací klece taky se nechytila, je chytrá.Protáhne se tak malou dírou,že to ani nezbadáte.

jd

Taky mi neco ohehdy 2 dny dupalo po pude, a pasticky natazeny... kuna? Kde by se tam vzala, v kurniku slepice nechybi :)

Tak asi duch.

Ale na netopejry (jinde) jsem pouzil solarni plasicku z Lidlu a pri vhodnem umisteni, bobky znatelne zmizely... Ale jak vrhnou mlady, uz je z krovu nedostanete.

Jo a ty plasicky obecne, je nezbytne aby menily kmitocet pres random funkci, jinak si zvirata zvyknou a take aby mely dost intenzitu, nahodnost, umisteni a aby zviratko nemelo motivaci tam setrvat (hnizdo apod.), pak to na 80% zafunguje.

Tech parametru co je vhodne sledovat je spousta.

pkj
hodnocení

0x
Pořid si kočku.nebo sežen kočičí bobky a někam je nastraž.mělo by jí to odradit..

Zabavam sa na chate natacanim zvierat na fotopascu. Kuna a macky sa dobre znasaju, dokonca pockaju 1 - 2m od seba, kym sa ten druhy nakrmi. To iste sa tyka lisky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]