Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí odpad za sporákem?

Od: spiny* odpovědí: 4 změna:

Měl bych otázku.

Chystám novou kuchyň a svod odpadu od dřezu mi vychází přímo za sporákem. Počítám s tím, že odpad bude veden ve zdi.

Nemůže vzniknout nějaký problém díky vysokým teplotám za troubou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

0x

V panelácích - konkrétně těch v Řepích určitě - vede odpadní trubka za sporákem na zdi. Neřekl bych, že se ucpává víc než jinde. Dům stojí 20 let. Občas odtéká hůř - nasypu NaOH, nechám pořádně rozpustit, propláchnu horkou vodou a jede se dál. Je fakt, že většinu omastku leju buď do WC nebo vytřu papírem do koše.

hodnocení

0x

Nějak mi nesedí ty výšky sporáku a odpadu z dřezu. Pokud máte na mysli sporák jako plynové či elektrické plotýnky, ty jsou okolo 80 - 85 cm od země, a v té výšce už odpad od dřezu není. Odpočítejte si od pracovní desky ( přibližně 85 cm od země) hloubku dřezu, k tomu ještě výšku sifonu, trubka odpadu začíná níže, takže sporák by neměl překážet. pokud máte na mysli troubu nebo rouru nebo pekárničku, ty už jsou poměrně slušně izolované i zezadu, potom je tam vzduchová mezera za skřínkou či sporákem, pokud máte odpad ve zdi, bude zaomítnut. Pro pokoj ducha nalepte na stěnu za sporák třeba alobal, ten teplo odstíní.

Větší problém s odpadovou rourou může udělat vypouštění horké vody třeba při slévání brambor, už jsem viděl i pokroucený novodur. Tam stačí připustit trochu studené...

aleku*
hodnocení

0x

Jestli budete kupovat nový sporák, a mezi zdí a sporákem bude min. 5cm mezera, nebál bych se...

spiny*
hodnocení

Tak už jsem klidnější, díky za odpovědi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]