Nejste přihlášen/a.
Zdravím vespolek. Ráda bych se zde zeptala na zkušenosti. Koupili jsme před pár lety chatu, na kterou vede cesta přes louku a sad v soukromém vlastnictví. Akuálně vím, že jsou mezi současnými čtyřmi majiteli velké majetkové spory a začala jsem přemýšlet, zda pro jistotu nějak právně přístup na náš pozemek neošetřit. Možnosti, jak to řešit, už znám viz. tento článek, jde mi o zkušenosti z praxe, jak jít cestou nejmenšího zla a jestli byste si raději vzali právníka. Díky!
Tip: Staci ti odkoupit 1/10000000000 podilu na ceste od kterehokoliv zapsaneho vlastnika. Dela se to tak, ze mu das 5000,- a dovezes ho na CzechPoint overit podpis, on o nic neprijde a ty ses tam. Doufam ze me chapes ![]()
JJ, přístupová cesta je velký problém. Praktickou zkušenost mám takovou, že manželka je podílovým spoluvlastníkem přístupové cesty. Cesty, po které chce každý jezdit, včetně souseda s traktorem s vlečkou věčně plnou dřeva. Každý chce jezdit, ale nikdo na údržbu nedá ani korunu.
Vy máte v zásadě 3 možnosti:
1. Nechat to být a jezdit a nerýpat do toho.
2. Obrátit se na právníka a směřovat to k zápisu služebnosti přes soud
3. Odkoupit podíl na pozemcích (nebo jeho část) od některého z rozhádaných majitelů.
Získat pokojnou cestou souhlas všech 4 spolumajitelů se zápisem věcného břemene vidím jako nemožné - zvlášť když jsou vzájemně ve při.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.