Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde seženu dlouhé protisměrné šrouby?

Od: ameline odpovědí: 4 změna:
Nejsem moc kutil, ale dělám si takové (moje první) Arduino udělátko, kde mj. potřebuju k sobě symetricky přibližovat a oddalovat dva komponenty. Dává mi smysl to hodit na šrouby, nic složitého. Nechce se mi tam převracet směr pohonu převody, tak potřebuju různé směry závitu.
Takže potřebuju jinak identické šrouby o délce 30cm s odpovídajícími dlouhými maticemi (dejme tomu 3-5 cm, ale taky jich můžu vzít víc), ale s různým směrem závitu (asi to neseženu jako jeden 60cm kousek co uprostřed mění směr, že?)
Asi používám špatná klíčová slova, protože Google mlčí. Pod čím to mám hledat? Nějaký tip, kde sehnat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Hotový asi jako napínák lana, nebo závitová tyč - pravý/ levý závit..

Mastrant Napínák /...

Pro šoupání je lepší trapézový závit.. Jsou tam i matice..

Závitová tyč trap/...

hodnocení

2x

Mozno existuje jednoduchie a lepsie riesenie, len by ste museli ten zazrak viac opisat a netvarit sa tajomne.

Zacal by som napriklad dvoma motormi namiesto jedneho a jeden tocil dorpava, druhy dolava, potom vam stacia bezne pravotocive tyce.

riva
hodnocení

1x

šroub levý, závitová tyč levá, ...

hodnocení

1x

Zkus hledat pohybové šrouby (jsou buď kuličkové šrouby nebo trapézové šrouby). Ty musíš koupit s levým stoupáním a s pravým stoupáním a uprostřed je spojit.

Metrický závit asi na pohyby nebude to správné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]