Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové vařečky smrdí

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, koupila jsem si v supermarketu tři polívky ;) a dostala k tomu zadarmo sadu dřevěného náčiní - tři takové "vařečky". Samozřejmě jsem se před použitím umyla, ale ty vařečky při vaření tak příšerně smrdí, že se ta "pachuť" dostane i do jídla. Včera jsem takhle dělala těstoviny a skoro se to nedalo jíst. Vařečky jsou ze dřeva, ale ten smrad je spíš "plastový". Tak nevím: Vyhodit nebo zkusit v něčem namočit, umýt...? Čekám na Vaše rady. *modla*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Já bych to vyvařila v octové vodě - propláchla a potom ještě ve slané vodě. Tím by se vše nekalé mělo vyvařit. *uf* Buď už nebudou páchnout - vyhodit se mohou vždycky. *placni*

hodnocení

2x

No, možná takový dáreček za velké vzrůšo nestojí, ale zkusil bych lógr od kafe (tedy pokud vaříte turka). Ten prý jímá zápachy, ale jsetli je to v tom dřevu hluboko, tak to asi moc nepomůže.

pt®

Já bych je chytla a vyhodila, než Vám nadělají více škody než užitku. Kdoví, kde byly uskladněny a co do sebe /i jedovatého/ natáhly. PT /stařenka/

cocinkamichalka*
hodnocení

No právě! Navíc je to nějaké podezřelé - nakupovala jsem v Hypernově, koupila polévky Vitana a dostala vařečky Ikea *smich* Kdoví, proč se jich ta Ikea chtěla zbavit... *zed*

pt®

No pokud se Vám vařečky líbily, tak si kupte v Ikea nové, určitě nebudou drahé, ale tyhle nasáklé bych vyhodila. PT /stařenka/

malvinka*

Viděla bych vařečky na letecký den.*klik*

doplněno 06.04.10 12:52:

z kuchyně

lidus*
hodnocení

2x

Vyhodit je to škoda, dala bych je třeba na míchání barvy nebo podobně. Já zakoupila plastovou obracečku Teskoma, nebyla nejlevnější a má jí manžel v garáži.Smrděla ropou hlavně když se trošku zahřála.

sebod*

Nevyhazovat. Dát dětem na hraní - namalují na vařečku obličej, můžou se přilepit vlasy, šatičky a dát někde na ozdobu :). Nebo nalepit škebličky, kamínky a píchnout třebe do květináče jako ozdobu. Mě takhle vnučka zlikvidovala všechny vařečky. Tak nemám čím míchat. Zato mám na co koukat *sok*

kytka*

Co nám dnes pořádného dá kdo zadarmo? My ale máme radost z každé blbůstky, to už tak je . Jak radí sebod ,nechte děti ať se na nich vyřádí,nebo je namalujte sama. Vyhodit se přeci mohopu vždycky.:D

hodnocení

0x

já když kupuju kus masa, trochu mrkve, petrželky, celeru, nějakou nať, nudle a jdu vařit polévku, nikdy mi nepřidají vařečky...

asi přejdu na sáčkové...

cocinkamichalka*
hodnocení

*smich* Jasně, byly to sáčkové *smich*... Bohužel tohle je jediné, co ten můj chlap zvládne uvařit sám, když je "sám doma".

malvinka*

Hejky,:D ty bys měl rovnou obdržet v příbalu hospodyňku s nožem na zeleninu. Sáčkovaná polévka stačí jen zamíchat.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]