Dobrý den, může mi soused zabránit parkování před panelákem kde bydlí? Dnes jsem se s ním zrovna dohadovala. Zaparkovala jsem si před panelákem kde bydlí a sprdl mě na 3 doby co si dovoluji tam parkovat,jestli nemáme kde jinde parkovat a já na něj že ne, tak on ať si to parkuji pod stromama. Nebudu ale kvůli tomu každý den jezdit na myčku abych ho měla čisté. Na tom parkovišti bývá navíc často místo,tak to auto dávám tam. Řekla jsem mu teda, ať si tam dá nějaké zábrany nebo značku Reservé. Ten pozemek nepatří jemu,já si tam budu parkovat klidně dál, žádné zákony tím neporušuji.
Na panelákových parkovištích platí jednoduchý zákon: kdo dřív přijede, ten parkuje. Na vyhrazeném stání mu neparkujete, takže si toho pána vůbec nevšímejte, prostě ho ignorujte, zase další radioaktivní jedinec.
Pravdu máte vy, ale důležitých tupounů, kteří o všem rozhodují, přibývá. Zkuste se zeptat n městě.
klarrrinka
Říkal mi, že si ty parkovací místa vydupal, tak když tam nemáme místo, tak mám jít na obec si stěžovat jak to udělal on. Příště si už raději zaparkuji jinde ať je klid. Prý odtamtud všechny vyhazuje, i své kamarády. Hlavně se mi nelíbilo jakým stylem mi to řekl a to prý je ještě mírný. Dá se přece jednat i slušně.
asd1
Vydupal si ale jen veřejné parkovací místo na kterém může parkovat kdokoliv. Klidně zaparkuj a když tě přijde vyhazovat tak zavolej policajty že tě napadá, případné vyhrožování je dobré mít nahrané. On si klidně může parkovat před vaším barákem a taky ho nemáš co vyhazovat.
makk
Možná si ta místa vydupal (jejich vytvoření), ale ne pro sebe, ale pro všechny. Jestli ho chce mít pro sebe, tak si ho musí zaplatit. Poděkujte mu, že je hodný, že to pro vás vydupal a pokud má nějaký problém, může se obráit na policii. Tam se mu vysmějí.
Pokud tam nemá předpisově vyznačené vyhrazené parkovací místo, tak to jeho místo neni a může si tam parkovat kdo chce.
Tohle platí i kdyby pozemek byl jeho ale byl veřejně přístupný (= bez závory), pokud tam dá zábrany nebo ceduli reservé, tak mu to klidně můžeš vyhodit a zaparkovat si tam. Může tě leda tak slušně poprosit a je na tobě jestli mu vyhovíš nebo ne.
A rovnou bych ho upozoornil, že okolo chodí vandalové který některý auta objedou klíčema, jiným dávaj hřebík pod gumy a některý auta i zapalujou (aby ho přešly podobný nápady - taky má auto).
klarrrinka
Pokud by mě slušně poprosil ať tam neparkuji, tak bych ho vzala v potaz, ale málem mě kvůli tomu seřval, tak mi to nedalo a ohradila jsem se.
Pokud je to veřejné prostranství bez označení konkrétního auta např. podle jeho SPZ, obrátil bych se na městský úřad nebo policii ať udělají se sousedem pořádek. Pokud by tam totiž chtěl mít své místo k parkování, většinou je praxe taková, že si zažádá o pronájem místa, to místo městská část označí tabulkou s jeho SPZ a dotyčný uživatel za místo platí pronájem.
Pokud před tím místem nestojí rezerve s jeho RZ, tak bych mu příště odpověděl, že mě jeho názor nezajímá, a šel dal. To že si to vydupal u města, a město speciálně pro nej nechalo vybudovat parkovací místa, si sice muže myslet, ale to je tak všechno. Nedostatek parkovacích míst je problém po cele republice.
"může mi soused zabránit parkování před panelákem kde bydlí?"
"Příště si už raději zaparkuji jinde ať je klid"
... takže evidentně MŮŽE, jak sama potvrzujete. Anebo se s ním chcete prát, anebo riskovat, že vám objede auto klíčkem?
pokud by otázka zněla: má právo mi bránit parkovat před panelákem? Odpověď by zněla : de jure ne, ale evidentně tu funguje právo silnějšího. On ti to auto klidně tím klíčkem objede, pokud tě tam načapá i po upozornění...
Jedině že ho předem přesvědčíš o tom, že tvoje auto má bezpečnostní systém a kamery pohybu okolo vozidla )
Pokud tam nemá vyhrazené parkovací místo označené značkou tak nemá pravo vám branit v parkování bude to zjevně vyšinutej magor co zkouší pravo silnějšího Pošlete ho slušně v řiť
Pokud je tam povoleno parkovat a místo není vyhražené, tak má soused smůlu. Nevím o co mu jde, nezaparkujete tam vy, zaparkuje tam někdo jiný. Žádné "reservé" si tam dát ani nesmí, pokud chce mít místo pro sebe, musí si ho koupit a ty značku mu tam pak dá magistrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.