Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zpracovat žlutý rybíz?

Od: kenav odpovědí: 6 změna:

Jak zpracovat žlutý rybíz?

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x

Stejně jako červený. Někdo dělá šťávu, zavaří nebo marmeládu. Chuťově je to stejné. Ještě se dá dělat i víno. To je kolikrát lepší než normální z hroznů.

 

hodnocení

5x
avatar mario
Já osobně nejčastěji využívám rybíz červený (dorty , buchty , džemy , dřeň ) , ale na víno nejvíce doporučuji černý . Žlutý bych pocukroval a udělal fantastický koláč
Mario
kenav
hodnocení

Tak zkusim ten koláč

 

hodnocení

4x
avatar diesel

Žlutý jsme převážně konzumovali tak jak byl, stejně tak černý, z keře do huby. Červený zavařoval, džem nebo se vdělal šťáva

 

hodnocení

0x

V minulosti sme z bieleho ribízu bežne robili víno. Chuťovo si myslím,že bolo lepšie ako červené.

 

hodnocení

0x
Pokud je místo v mrazáku, nechat kuličky, jen odstopkovat a dát do vymytých krabic od mléka nebo mikrotenového sáčku zmrazit. Získá se tím čas a dá se jíst částečně rozmrazený kdykoli, když už na zahradě není. V zimě pomáhá proti nachlazení.
Tepelnou úpravou víc vyzní zrníčka, proto mé děti milují koláč z kompotovanych broskví, z rybízu ale ne. U zmraženého rybízu zrníčka nejsou při jídle moc cítit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]