Stejně jako červený. Někdo dělá šťávu, zavaří nebo marmeládu. Chuťově je to stejné. Ještě se dá dělat i víno. To je kolikrát lepší než normální z hroznů.
Já osobně nejčastěji využívám rybíz červený (dorty , buchty , džemy , dřeň ) , ale na víno nejvíce doporučuji černý . Žlutý bych pocukroval a udělal fantastický koláč Mario
Pokud je místo v mrazáku, nechat kuličky, jen odstopkovat a dát do vymytých krabic od mléka nebo mikrotenového sáčku zmrazit. Získá se tím čas a dá se jíst částečně rozmrazený kdykoli, když už na zahradě není. V zimě pomáhá proti nachlazení. Tepelnou úpravou víc vyzní zrníčka, proto mé děti milují koláč z kompotovanych broskví, z rybízu ale ne. U zmraženého rybízu zrníčka nejsou při jídle moc cítit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.