Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dovolte dotaz. Umíte mi někdo, prosím, říct, jaký je to typ komína? Mám tím na mysli (zcela laicky se táži), jeslti je zděný, nebo je to nějaký prefabrikát... v interiéru, v podkroví je prasklina v omítce a tak se chci dopátrat, jakou cestu k opravě zvolit.
Moc dík
Honza
Dorbý den, Hejkale,díky moc za opodvěď.. chatku máme nově:
Materiál nevím, proto jsem se ptal.
Nevím, co je to za nános, proto jsem se ptal - pár let tam nikdo netopil a při pokusu o zatopení jsem použil klasicky noviny a dřevo a šlo to OK, spaliny cítit nebyly.
Nevím, jeslit je azbestocementová, proto jsme se ptal. Jeslti je azbestocementová, je to hodně zdravotně nebezpečné?
Takže je-li sopouch kulatý, jde zřejmě o prefabrikát, rozumím.
Rozumím, orzšířit prasklinu a zjistit složení a případně standardně opravit.
Moc děkuji a jsem s pozdarvem
Honza
Azbestocementu se nebojte. Takových komínů jsou na světě statisíce a nikdy to nikomu nevadilo.
Zjistěte, jak hluboké jsou ty trhliny, ale že by vedly až skrz tu trubku je téměř neprvděpodobmé. Takže pokud je popraskaná jen omítka, můžete to opravit obyčejnou maltou (nebo nechat jak to je, nic Vám nehrozí).
Při detailnějším pohledu to vypadá na komín složený z keramických prefabrikátů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.