Dobry den, mame okna usazena na hmozdinkach a mezi cihlou a ramem zastrikane penou. Chtel bych se zeptat protoze nemame zatepleno a ani nebudeme zateplovat(pouze fasada), cim objet mezeru mezi ram okna/zed kvuli uniku tepla? Je nejaky tmel a folie, nebo tam nalepit EPS? Dekuji.
Když nám měnili okna, dalali na to místo, na které se ptáte, pláty polystyrénu a pak pěnu. V kuchyni okno a parapet namrzal, reklamovala jsem a když okno vyndali, tak tam polystyren nebyl. Vysekali, polystyren naaplikovali, zapěnili a bylo po problému.
Můžeš přidat foto "kritického"místa okna/zeď? Jinak lidi se řemesníků co montujou okna ptají na řešení "začištění". Pokud jsem to dobře pochopil bude zvenčí zateplení a to by potom stačilo uvnitř mezeru zamáznout troškem malty-vybrat 1 cm pěny a vhodit/vtlačit maltu(zeď trochu zdrsnit např. starým šroubovákem, aby se nová malta přilepila). Je možno přilepit přes mezeru i plastovou lištu z hobby marketu třeba silikonem. Lišta např. Plochý profil pla/...
aknelka díky. .." nebudeme zateplovat(pouze fasada) ".. je od tazatele trochu matoucí informace a mohl napsat, že se bude jen opravovat fasáda, ale i to je můj odhad.. Jinak pokud se zatepluje fasáda, tak se zatepluje i ostění oken, aby tam nevznikaly tepelné mosty a v okolí oken uvnitř se v zimě netvořila plíseň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.