Dobrý den, prosím o radu při natlakování domácí vodárny. Vypustil jsem vodu, odlakoval. Nafoukal na požadovaný tlak 1.8bar. Znovu zapnul vodarnu a ručička na manometru vodárny ukazuje 3bar, čerpadlo pořád jede, ale nádoba se netlakuje. Můžete mi poradit? Děkuji Tomáš
No pokud je na výstupu z vodárny tlak 3b a nádoba se netlakuje, tak tu musí bát někde ucpané. Proto asi taky čerpadlo stále běží, protože k tlakovému spínači se voda (tlak) asi nedostane.
Jaký typ čerpadla? Z jaké hloubky čerpá? Zalil jste ho vodou? doplněno 17.07.22 10:06: Neodpověděl jsta na to zalití. Většina čerpadel, ač jsou nevím proč označována za samonasávací, potřebuje těleso zalít vodou, 5 m není málo. Při zalití současně poznáte, jestli těsní sací koš. doplněno 17.07.22 10:14: A ty tři bary, tam to vystoupalo po prvním spuštění, nebo je tam ručka zaseklá? Jak se čerpadlo chovalo před zásahem, na jaký tlak byl nastavený tlakový spínač?
tomasbernatsky
17.07.22 09:04
tomasbernatsky
Z hloubky 5m
tomasbernatsky
Nezalil, nevim kde. Kdyz jsem uvolnil saci hadici, vida vytekala. A ta rucicka se zastavi pri prvnim natlakovani...neni zasekla. Driv to normalne jelo a spinalo od 2-4bar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.