Nejste přihlášen/a.
jakým nářadím ručním, a v jakým stadiu dřeva , jestli čerstvá větev, nebo suchá, se udělá taková pěkná špička , pěkná tak aby " silnější klacek" šel dobře zabodnout do země,( i za pomoci palice, ale tam šel). Potřebuju z desek udělat ohradu, budu toho potřebovat dost a vím že bych mohla řešit těma ocel tyčema do betonu, ale jsou drahý , a je tady plno náletových už kdysy uřezaných buků, javorů,,takže jsou řádně rozvětvený a materiálu dost. děkuju všem
Nejlépe se hrot udělá nahrubo sekerou a doladit flexou s hrubším brusným výsekem. Ovšem dřevěný hrot moc nevydrží, záleží jakou máte půdu a jak hluboko to potřebujete. Možná si budete muset díru nejdříve udělat nějakou ocelovou trubkou a pak teprve do toho nabouchat kůl.
sekerou mi to nejde, bud dávám malou ránu, ale může bejt tupá, jak se brousí sekera, jako kosa, srp, tim brouskem, nebo pilníkem na železo , nemám elektrický nářadí krom vrtačky a přímočarý pilky. a jsem ženská ještě k tomu. děkuju.
Máš pod kontrolou, že ten silnější klacek musí mít tak 10 cm průměr aby to vůbec fungovalo?
Nejlépe se to dělá na cirkulárce či pásový pile. To asi nemáš, tak motorovkou, sekerou, pořízem, v případě ztroskotání i nožem. Záleží jaké máš nářadí.
chlapi díky za rady všem, , poříz mam ale nemám ...držák tý větve, jak se to dá chytit , to asi nejde nijak když bych tim pořízem dělala špičku...pořízem jsem sundavala kůru z poražených smrků a to se dalo někam vždycky napresovat aby to drželo. ,bude to ohrada chvilková, stěny max do metru, kompost, a do půl metru aby nesjížděla hlína než se doosadí doupraví zahrada. A clona se sítí z tý pletený zelený hustý...sítě na ploty , daná dál od plotu, aby když jsem v zahradě, odradilo věčně nalitýho souseda na mě hulákat a honit si a chcát mi na plot (je na vodstřelení ale to se prej nesmí..založim na to jiný vlákno...)
jd baví mě pracovat v zahradě, at tam kopu, řežu, hrabu ležim, lovím brouky,.. chci se to naučit a nehodlám to nechat nákýmu chlapovi, nebo to vyměnit za vaření, to mě nebaví. A jsou věci který neumí 90 procent chlapů , co by jste doporučil jim, to co mě? jinak máte dobrý odpovědi jiným, ráda je čtu i když se mě netýkají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.