Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se oprava

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

U 6 let staré úhlové brusky se vylomil uhlík a poškodil jednu lamelu komutátoru.

Takže nový rotor a uhlíky.

Jedná se o 155 mm bosch

Vyplatí se oprava?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vložte do odkazu číselný kód ktorý najdete na štítku alebo zadjte presný typ brusky a porovnajte si cenu nahradných dielov s cenou novej brusky,zistite si,či sa vam to vyplatí. Stránka je sice v slovenčine,no podobná je asi aj v češtine,lebo diely mi prišli z českého skladu. čo som ja objednával. Ak stihnete objednávku do 15.00,tak ráno sa už ozýva kurier.

boschtoolservice.com/...

olinl
hodnocení

2x

Co znám(co jsem opravoval) tak náhradní díly na takové přístroje mají poloviční životnost, s uhlíky je to ještě horší. Nový výrobek mi přijde že je sestaven z nejkvalitnějších dílů z výroby a náhradní díly jsou vybrány z těch horších. Měnil jsem ložiska, uhlíky, rotory i statory u vrtaček, kombinovaných vrtaček s příklepem, úhlových brusek, vysavačů, zahradních sekaček a vždy to dopadlo u spotřebičů obdobně jak popisuji. Podle mě by ti to po opravě vydrželo tak rok, dva, podle toho, jak to využíváš.

hodnocení

2x

Pokud to chcete opravit sám a máte možnost v okolí sehnat díly, řekl bych, že se to i vyplatí. Ale jestli to dáte do servisu, tak rovnou hoďte někomu na bazoši za lízátko a kupte novou

hodnocení

0x

doporučuji sehnat na fajnestroje.cz

Opravil jsem tím Berner alias Bosch GWS 125ku a rozhodně se mi to vyplatilo.

hodnocení

Kontaktoval jsem servis - ten mi poslal tento odkaz

boschtoolservice.com/...

po zadání číselného kódu mám tento nákres

boschtoolservice.com/...

měnili by jste pouze díly 803 a 810 a nebo i 105 a 104

Jak jsem psal uhlíky poškodily komutátor.

Diel 105 je len gumené uloženie ložiska,pokiaľ nie je poškodené a sedí na ložišku a v púzdre obalu je zbytočne to meniť. Položka 104 je gumený krúžok,ktorý plný pravdepodobne fukciu prachového tesnenia ku ložisku,to by som vymenil. Pre nízke ceny položiek,by som ich vymenil obe. No pozrel som si váš typ brusky na nete a je to zelená hobby bruska,kde cena súčiastok na opravu je cez 1/3 ceny novej a tu už by som pozorne skontroloval aj ozubenie a dobre rozmýšľal,lebo oprava je v rentabilite 50/50.

proti prachu jsou tam 2Z ložiska. Je to silenblok

hodnocení

Za cenu těch dvou náhradních dílů bez dopravy mám toto:

lidl.cz/...

nebo přidat a mít tuto

rucni-naradi.cz/...

a nebo tuto

rucni-naradi.cz/...

tato je asi zbytečná na hobby

rucni-naradi.cz/...

koupil bych novou - ale ne 115 - koupil bych 125, která má lepší prořez, lepší nabídku, lepší možnosti - například z velké 230tky při opotřebení následně použiji v malé 125ce.

Co se týče těch možností - pro nový přístroj bych viděl zásadní hliníkové tělo motoru-převodovky - třeba já svou FERMku mám už 10 let - už jsem jí i vyměnil tělo po pádu - díly mi poslaly a rozhodně to nebylo tak drahé jako u Božky

Ještě musím doplnit - kupujte přímo v obchodě, nebo si aspoň vyzkoušejte zapnutí přístroje - kupoval jsem nějakou flexu tatíkovi a ten nadával při každém použití, že ty vypínače jsou příšerný! - proto moje FERMka nikdy nepůjde z domu :D

hodnocení

Já mám ještě druhou a to 150 a měl jsem to přes řadu a na 115 mám ještě dost kotoučů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]