Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostatická baterie

Od: chardonnay* odpovědí: 13 změna:

Jáké máte zkušenosti s termostatickou baterií(cena, značka...). Chtěl bych použít ve sprchovém koutu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipt*
hodnocení

6x

Dobrý den,

do sprchového koutu jedině termostatickou baterii. Nemá to pákový mechanismus (aspoń ta, co jsem si před cca 7 léty koupil) a v tom je obrovskáááá výhoda. Nejen v tom, že si nastavíš dannou teplotu, která je pak konstatní (klidně si tu teplotu můžeš kdykoliv změnit). Ale ty největší výhody jsou v tom, že při těch různých pohybech co vykonáváš při sprchování ve sprchovacím koutě (nemusí to ale být zrovna kout) si tak nedopatřením nepohneš s pákovkou a neopaříš se jako rochně. To se mi téměř pravidelně stává v hotelích či v zaměstnání - perfektní sprchový kout, ale jen ta blbá pákovka o kterou vždy zavadím.

Lipt

chardonnay*
hodnocení

Díky za všechny názory, doufám, že se rozhodnu správně.

hodnocení

2x

Měl jsem takovou termostatickou, drahou, a už nemám. Je to pěkné, když si člověk nastaví teplotu a baterie jí drží. Jenže nikdo nepoužívá stejnou teplotu stále, některé části těla si sprchujeme teplejší až horkou vodou, zvláště když se potřebujeme prohřát, jiné části chladnější, např. vlasy se lépe myjí vodou, která má teplotu nižší, už kvůli citlivosti pokožky a kvůli tomu, že vysoká teplota rozpouští tuky a vlasy se mastí... Teda teplotu vody průběžně měním, a to mohu i obyčejnou baterií, podstatně lacinější a méně poruchovější oproti termostatické...

Tak zkuste, uvidíte.

jirbar*

Taky jsem o ní uvažoval. Do samotného sprchového koutu ještě možná, ale do kombinace s vanou je k ničemu. Kdo se rád bahní a pak potřebuje připustit horkou vodu tak bude s baterií pořád kroutit.

kytka*

Přesně tak lehnu do vany a nohou si reguluji páku jak teplou vodu chci- to by mi termostatická neumožnila.

petrsinger*
hodnocení

0x

Stačí hledat:

www.poradte.cz/do/...

chardonnay*
hodnocení

Děkuji, samozřejmě jsem hledal a našel. Chtěl bych více zkušeností.

duke*

Ještě jedna věc - termostatické baterie potřebují pro svou správnou funkci dostatečný průtok (tlak) vody - takže pokud máte např. průtokový ohřívač vody, tak to nebude fungovat. Pokud máte např. zásobník nebo "panelák", tak v pohodě.

none*
hodnocení

0x

Mám ve sprcháči tuhle koupelny.vltava20/... . Dá se s tím i ušetřit dost vody, prostě neztrácet čas regulováním teploty. Co se kvality toho konkrétního výrobku týče, je to horší. Hlavně mizerné jsou plastové rukojeti a také nevím jak dlouho vydrží gumové trysky tzv "tropical rain"u.

hodnocení

0x

nic moc,rodina to má na chalupě a má tam takový specifický problém . .. horká jepříliš horká a studená je fakt studená. Když jsem to zkoušel v tomto případě, baterie si s tím moc nevěděla rady a nepříliš dobře fungovala. Při nastavení 40st jednoznačně nebezpečí polití až horkou vodou. Je to takový ten válec s ovl.na obou koncích. Ale jak píšu trochu vřelá voda v potrubí (díky kamnům). . . asi to má svůj vliv. Je třeba dávat teplotu na skoro minimum. To mě trošku překvapilo. Možná se to dá nějak odůvodnit . . . chyba v instalaci a pod.*plac*

hodnocení

0x

Tato baterie vyžaduje stabilní tlakové poměry a to jak na straně studené tak teplé vody. Já bych si jí zcela určitě nekupoval i vzhledem k její přemrštěné ceně.

rob*

jaká přemrštěná cena? mám Concept za 3 tisíce a funguje dobře a hlavně se neopařím, jak tady psal někdo z kolegů. A to i pri kolísavém tlaku (mám domácí vodárnu)

Naopak bych řekl, že je to pohodlnější seřizování teploty a tlaku vody.

Do vany bych si ji taky nedával, do sprchy rozhodně ano

doplněno 07.04.10 13:20:

z informačního katalogu:

"Speciáln

ě pro sprchový program doporučujeme pro větší komfort a bezpečnostřešení, rychlá reakčníčuje stálou teplotu vodyři nestabilním tlaku v síti."

použití termostatické baterie. Propracované technické

doba a citlivý mechanizmus termostatické kartuše zaru

bez kolísání i p

rob*

nějak se to rozhodilo, další pokus

Speciálně pro sprchový program doporučujeme pro větší komfort a bezpečnost
použití termostatické baterie. Propracované technické řešení, rychlá reakční
doba a citlivý mechanizmus termostatické kartuše zaručuje stálou teplotu vody
bez kolísání i při nestabilním tlaku v síti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]