Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V pračce beko je hlučné ložisko u bubnu

Od: barboranetusil odpovědí: 8 změna:
Pračka je při rychlejších otáčkách hrozně hlučná, když jsme ji rozdělali, manžel říkal že je to v ložisku. Najednou z ničeho nic. Uhlíky jsou dobré a klinak taky díky Netusilova

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
U praček (nejen) by měla být uvedena předpokládaná životnost v pracích cyklech, nebo hodinách. On to výrobce moc dobře ví, kolik to ložisko a jiné díly cca vydrží.
Prostě by každý u koupě viděl:
Bosh/11000Kč/3000 cyklů ,
Beko/6000Kč/1000 cyklů.
Peru jednou týdně, beru Beko, mám rodinu, beru Bosh.
Bez tohoto údaje je spousta lidí odsouzena získat svou zkušenost velmi draze a mimo jiné zasírat planetu spoustou zbytečného odpadu.

hodnocení

1x

Pokud budete potřebovat vyměnit ložiska a buben je svařován - obraťte se firmu VÝMĚNA LOŽISEK v /... . Pošlou i obal - krabici pokud nemáte. Cena příznivá, byl jsem spokojen. Buben rozříznou a pak zavaří.

hodnocení

0x

No, děkujeme za sdělení *smich*

Nicméně výměna ložisek u pračky není až tak neobvyklý jev, máme LG, přes dvacet let a ložiska jsem měnil už třikrát. Pokud si to chcete dělat sami, nezapomeňte krom ložisek objednat i gufera a taky mazivo - je tam spešl tuk odolný vůči vymytí.

No jo, jenže před 20 lety se dělaly pračky, u kterých se dalo ložisko vyměnit. U leckterých dnešních byste musel vyměnit celou vanu i s bubnem. Plastová vana totiž bývá zavařená a nerozebíratelná. K ložisku se vůbec nedostanete. Takže dokonalé "kurvítko".

iv®

Jj, mohu potvrdit. Čtvrt roku zpět jsem měla úplně stejný problém, pračka BEKO, opravář potvrdil výměnu celé vany a bubnu, cena opravy jak za novou. 5 let stará pračka.

asd1

Ložisko jde vyměnit i v zavařeným - buben se řízne ve svařeným spoji (je jeko příruba), pak jde ložisko klasicky vyměnit. buben se pak slepí silikonem + sešroubuje samořezkama. Zas tolik práce s tím není a finančně to je jen nové ložisko. Ovšem servisy to dělat nechtějí (nejsou to snadný prachy a 3k lidi už dávat nechtěj) a lidi se toho bojí resp. neví že to jde.. Konstrukce je tak úmyslně aby se to házelo do šrotu a kupovalo nový. Ať žije ekologie a normy na výrobky, místo ložiska se musí vyrobit celá nová pračka.

Ovšem. Jsou tací, kteří prostě dělají pračky ( a nejen pračky) jako jednorázovku - prostě jak se něco podělá, jde to na sběrný dvůr. .

Ale jsou i jiní výrobci, kteří s opravitelností svých výrobků počítají. Proto jsem vybral LG - nemá uhlíky, nemá řemen, pohon je jednoduchý jako facka, buben je šroubovaný, výměna ložisek není žádná kosmická věda pro někoho, kdo tuší k čemu je dobré ložisko a gufero. Prosté, jen otázka výběru...

karel556*

asd1: přesně takhle jsem to taky dělal, mladým, pračka Whirpool, řezal jsem taky buben, v naší LG jen rozšroubovat buben a vyměnit ložiska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]