Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci na betonový sokl udělat zídku z klasických pálených cihel. Beton je starý, takže jej předem pořádně očistím (třeba i drátěným kartáčem na flexe), ale napadla mě ještě jedna věc, na kterou bych chtěl znát Váš názor. Je to kvůli tomu, že mám trochu obavy, zda se malta na starý beton skutečně dobře přilepí a časem to nebude dělat problémy. Co kdybych pro jistotu vyvrtal do cihel díry, přes které bych "pro jistotu" do betonu našrouboval turbošrouby? Má to nějaký smysl? Asi se běžně nic takového nedělá, bylo by to čistě jen pro klid duše. Už jsem na tomto betonovém soklu (asi před 7 lety) část cihlové zídky dělal a tenkrát jsem to řešil tak, že spodní cihly jsem k betonu přilepil Mamutem. Dodnes to krásně drží. Teď chci na jiném místě udělat zase stejnou zděnou zídku, ale mnohem delší, takže kdybych opět použil lepidlo Mamut, tak by se to celkem prodražilo. Jaký máte názor na to zpevnění pomocí turbošroubů? Děkuji.
Nejsem zedník, ale leccos už jsem taky postavil. Ovšem lepit cihly mamutem by mě v životě nenapadlo. Myslím, že skutečnému zedníkovi by se z takového postupu musel zvednout žaludek.
Jen nevím, jestli jste to správně pochopil: Mamutem jsem lepil jen ty cihly na beton, zbytek zídky je normálně zděný maltou. Starší zedník by se možná divil, ale ve většině oborů se neustále objevují nějaké inovace, nové materiály, apod. A Mamut je určený k lepení stavebních prvků. Jen ho pro můj účel bylo možná škoda.
Mamut je sice určen na lepení st.materiálů, ale není primárně určene na lepení cihel na beton!
Pokud máte tu potřenu, tak na beton natáhněte zubatýmm hladítkem lepidlo a do toho pak na zdicí maltu vyzděte zídku!, Lze maltové lože doa "živého" lepidla a ihned pak první šár zídky. Pokud bych měl obavy jako Vy, tak bych použil lepidlo třídy C2TE S1-třeba Weberfor Duoflex 1000 a pak normální od kteréhokoliv výrobce zdicí maltu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.