Nejste přihlášen/a.
Neporadí vám nikdo tak, aby pak 100% ručil za výsledky. Dokonce ani jeden na yutube.cz, který se označuje za odborníka mi nebyl schopen poslat žádné konkrétní čísla při dané TZ domu, topení do radiátorů, spotřebě plynu za rok. A jako zdůvodnění napsal, ře by pak musel ručit za výsledek. Cena elektřiny mi vyletěla na 7,22 Kč/1kWh. Chtěl jsem znát spotřebu, o čemž tady píšu snad roky a nedostal jsem nic. Zkrátka pořízení TČ je hazard s rodinným rozpočtem. Doslova.
Co se týká výběru TČ, tak jako dobré vodítko je informace o chladivu. Pokud je uvedeno R32, takové TČ pracuje max do 50°C a co je nad už zajišťuje elektroohřev ropnou patronou. Chladivo totiž nad 50°C extrémně degraduje olej kompresoru. Pokud je uvedeno chladivo R410, je situace obdobná.
Teprve chladivo R290 zajišťuje bezproblémový chod na 55°C.
Má takové informace i projektant? Docela silně o tom pochybuji. Co jsem dostal projekt, tam o tom neměl ani tušení... Až servisák mi tuto informaci prozradil !
@jenda22 - podíval jste se někdy na parametry...teploty, tlaky ... v okruhu tepelného čerpadla?
Viděl jste, nebo ...víte co je to Mollierův p-h diagram?
servisák mi tuto informaci prozradil !... a ty týmy blbců ve vývoji výrobních závodů tepelných čerpadel se ne a ne poradit s vaším servisákem
Ivane, jenda22 je takový místní komik a negativista. Nevím jaké má auto, ale když ho kupoval, výrobce mu určitě písemně musel zaručit, že spotřeba uvedená výrobcem mu je garantována na desetinu litru po dobu celého používání vozu. Mimochodem, u TČ chce stále nějaká nesmyslná čísla při nesmyslných podmínkách...a zajímalo by mne, zda mu stejná čísla a spotřebu bude garantovat i výrobce plynového kotle či kotle na dřevo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.