Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem si doma vyměnit jednu zásuvku a až po zakoupení jsem zjistil, že vnitřek je úplně jiný. Poradíte mi prosím někdo, po čem v Hornbachu jit? Mám všude ABB Classic, tak bych se chtěl držet této řady.
Děkuji moc!
Je to uplne stejny, jen tam musite dat pod 1 šroubek 2 draty, misto tam na to je... jde o prosmyčkovanou zásuvku, která pokračuje dál. Radši do toho ale vůbec nehrab, protože evidentně nevíš, jak to funguje, pozvi elektrikářa![]()
Ale ten stary keramicky strojek co mate je kvalitnejsi, neroztece se ani pri 22A a to si pis ze 16A jistic 22A klidne pusti
)
a to uzemnění se prosím dává nahoru uprostřed, jak je tam ten šroubek? ale děkuji za info a popřemýšlím nad kvalitou strojků.
Na uzemnění (PE žlutozelený) tam máš přece 2 šrouby i na novém strojku! Jasně že PE připoj tam, kam je propojen PE KOLÍK! To snad vidíš opticky, ne?
Vážně do toho chceš hrabat? Je to VZT a hrozí smrt.
Já že už párkrát narazil na fázi na uzemňovacím kolíku i na kostře lustru! Sekat ruce málo!
s tou prosmyčkovou zásuvkou už jsem se setkal doma v jiném pokoji, pak nešlo ve vedlější místnosti světlo
pozval bych, ale chci se to naučit a v jedné místnosti se mi to bez problému podařilo vyměnit, jenom jsem nevěděl co k čemu napojit
hele, já si přišel pro radu a ne pro přesměrování pro řemeslníka, ale i tak dík
itonda - "...ale chci se to naučit..."
Tak jo, nic Vám v tom nebrání. Ale na elektrikáře je tří až čtyřletý učební obor a následně pravidelné přezkušování z vyhlášky 50. Ono totiž jde o život (a nejen Váš)!
Jo a pokud Vám po zapojení zásuvky přestal svítit lustr, máte tam něco hóóódně špatně. Hádejte proč
.
Podle textu hádám, že on má spojený světelný a zásuvkový? Proboha!
Na to nejde napsat nic, než přesměrování na elektrikáře, jinak bych si mohl vyčítat něčí smrt. Vždyť vy tomu člověče vůbec nerozumíte. Tady jde vážně o život. Tu zásuvku už jsme si vysvětlili, a pro jistotu to nafoťte jí po zásahu "vašeho elektrikáře" ať to po něm můžeme zkontrolovat.
Ps: pokud by jste si podobný dotaz dal na elektrika cz, tak by vás okamžitě zabanovali
téměř všechny ABB zásuvky mají unifikovaný strojek. Něco na šroubky a něco na WAGO, ale stále stejné.
Pak je jedno, zda tam pasuje kryt tango nebo inovovaný classic.
6ti šroubek classic je ztažen z výroby a nedělá se pár let.
Byla to zbytečná nadvýroba. Je lepší a levnější dělat jednotný strojek a k tomu laciné kryty různých modelů.
Na classic strojek totiž nepasovalo nic jiného než classic
...
Mimochodem ty šroubky jsou strašný BLATO. Jedno použití a šlus. Zbytečná investice do ABB. Raději Legrand
Jaký máte důvod k výměně? Na fotce není vidět žádná vada. Zásuvku, kterou jste koupil, vraťte. Zcela evidentně to není vhodná náhrada. Musí mít 6 šroubků. O strkání dvou drátů pod jeden šroubek neuvažujte. Zvlášť u zásuvek to je nebezpečné. Původní strojek je kvalitnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.