Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava děr fasády

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:
Potřebuji poradit čím opravit vzniklé díry při seškrabnuti vapenne omítky.
Někdo mi radil že mám na větší díry použít maltu (cement, pisek), zbytek docházet jadrovou omítkou a na menší díry použít rovnou jadrovou omítku.
Je to dobrý nápad?
Někdo zase radil štuk, tak já nevím...
Budu používat silikatovou barvu

Oprava děr fasády
Oprava děr fasády #2
Oprava děr fasády #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na vysprávku zobrazeného zdiva bych použil jakoukoli venkovní (jádrovou) omítku. Nechci rejpat, ale spíše bych se zaměřil na střechu, to dřevo nevypadá zdravě.

Ani vlhký sokl nevypadá zdravě

hodnocení

2x

V 1. řadě otlouct to, co moc nedrží a pak nahodit vápnou jádrovou omítkou. Pak přeštukovat. Rozhodně neopravovat směsí cement - písek (To není malta, ale beton. Na omítku zcela nevhodné). Bylo by to sice tvrdé, ale moc by to nedrželo.

doplněno 11.07.22 13:43:

Samozřejmě předem opravit závadu střechy. Podle toho obrázku tam dlouhodobě zatéká.

doplněno 11.07.22 18:10:

Jádrová omítka bude i po vyhlazení hrubá a těžko se Vám povede, aby vypadala stejně, jako původní omítka. Pokud Vám nevadí vzhled, je štukování samozřejmě zbytečné.

hodnocení

Zeptám se možná blbě, ale proč ještě prestukovat? Jaký to má význam?
Nestačí to teda jenom vyspravit jadrovou omitkou a vyhladit to do ztracena aby se to sjednotilo s tou původní omítkou?

hodnocení

0x

Vápennou omítku, uhladit a hotovo. Štuk je zbytečný.

hodnocení

Chtěl bych použít hrubou jadrovou omítku 4mm,neni to moc? U menší frakce mi zase případně ten prášek moc jemny

U menší frakce mi zase případně ten prášek moc jemny, tak Chtěl bych použít hrubou jadrovou omítku 4mm

Jen jsem okopíroval Vaše slova a je vyřešeno. Vy si přeci rozhodujete...

hodnocení

A neporadíte čím potom tu jádrou omítku vyhladit abych nějak sjednotil do ztracena tu původní omítku ze starou?

Filcový hladítkem? Hladítkem s molitanem? Hladítkem s mořskou houbou?...

A zapravovat to hnedka za čerstva nebo až to mírně stuhne? A nebo až to bude úplně proschlý?

Já jen že to potřebuji koupit,tak abych nekupoval všechno :)

Filcový hladítkem? Hladítkem s molitanem? Hladítkem s mořskou houbou?.
Vše je o zvyku a šikovnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]