Nejste přihlášen/a.
Někdo mi radil že mám na větší díry použít maltu (cement, pisek), zbytek docházet jadrovou omítkou a na menší díry použít rovnou jadrovou omítku.
Je to dobrý nápad?
Někdo zase radil štuk, tak já nevím...
Budu používat silikatovou barvu
2x
V 1. řadě otlouct to, co moc nedrží a pak nahodit vápnou jádrovou omítkou. Pak přeštukovat. Rozhodně neopravovat směsí cement - písek (To není malta, ale beton. Na omítku zcela nevhodné). Bylo by to sice tvrdé, ale moc by to nedrželo.
doplněno 11.07.22 13:43:
Samozřejmě předem opravit závadu střechy. Podle toho obrázku tam dlouhodobě zatéká.
doplněno 11.07.22 18:10:
Jádrová omítka bude i po vyhlazení hrubá a těžko se Vám povede, aby vypadala stejně, jako původní omítka. Pokud Vám nevadí vzhled, je štukování samozřejmě zbytečné.
U menší frakce mi zase případně ten prášek moc jemny, tak Chtěl bych použít hrubou jadrovou omítku 4mm
Jen jsem okopíroval Vaše slova a je vyřešeno. Vy si přeci rozhodujete...
A neporadíte čím potom tu jádrou omítku vyhladit abych nějak sjednotil do ztracena tu původní omítku ze starou?
Filcový hladítkem? Hladítkem s molitanem? Hladítkem s mořskou houbou?...
A zapravovat to hnedka za čerstva nebo až to mírně stuhne? A nebo až to bude úplně proschlý?
Já jen že to potřebuji koupit,tak abych nekupoval všechno ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.