Nejste přihlášen/a.
Na 80m pokud se budete chtít i sprchovat, tak bych dal raději PE HD 32, kupoval jsem 100 metrů po 15 korunách kdysi.
pokud je chatka z kopce od baráku tak by stačila i jen D25 mm, asi chcete ušetřit... Musíte si udělat výpočet na ztrátu tlaku, k tomu potřebujete znát vstupní tlak, délku, převýšení... No ale z D 20 (DN 16) vám toho i po rovině moc nevyteče... Tak na opláchnutí rukou.
Já mám v zahradě už asi přes 40 let PE D40 mm jen na zavlažování, ještě po předcích...
D 20 vám nepoteče, viděl jsem D25 trošku dokopečka a to je jen čůrek že to na sprchu nedá... a to byl původně rozvod pro 20 chatek a nyní jich tam je asi 3...
Pokud chcete fakt sprchu, tak dejte aspoň D 32 mm... v provedení 100 RC slabostěnnou 2 mm stěna, to má průtok dost dobrej, na 50 metrech trochu zkopečka 70 l/minutu...
Anebo finta, dát si do chatky vodárnu a ta to na těch 80 metrů vycucne a pak vám bude stačit i D25... ale to zase stoji misto a energii a hluk a moc lidi to nezna:
Také to vidím minimálně na DN1" - tj min 32 PE . Při neprůtoku bude tlak dostačující, ale jakmile pustíte vodu tak na rozvodu v baráku / do prádelny povede 1/2" trubka/, tak na ventilu / ten bude taky max 1/2" a doufejme kulový/ budou velké tlakové ztráty a tím dojde k razantnímu snížení tlaku v chatce. A specielně sprchování vyžaduje větší tlak aby sprchová hlavice jen "nečůrala".
Jistěže musí být až v chatce, když chcete překonat tlakovou ztrátu použitím slaboučkého potrubí. Anebo dejte D 32 mm potrubi a třeba bude dostatečný tlak i průtok bez čerpadla. Přidat čerpadlo můžete vždycky. Přidávat trubku do země tak to už půjde dost těžko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.