Dobrý den , poprosil bych o radu. Jaké mate zkušenosti s klimatizaci s topením.Prosím o nějakè typy ,poměr cena výkon .Nechci mobilní ,ale nastěnou.Děkuji za rady
Máme ji a celkem spokojenost. Používáme ji na topení na jaře a na podzim v mezidobí, kdy je třeba ráno zavlažit a pak ji vypínáme. Na běžné topení v zimě to není.
Mám na baráku celkem čtyři no-name různého typu a na přihřívání používám tak od nuly nahoru. Nejstarší 8 let je ještě bez invertoru. Poslední je z loňska - jmenuje se to AUX Freedom AUX-12FH 3,5kw a spotřeba je aktuálně dle grafu.
Poháním to elektřinou z fotovoltaiky, takže na spotřebu moc koukat nemusím, cenu jsem si zaplatil ve fotovoltaice + bateriích:
Graf je aktuální, tedy bylo venku cca 14 st.C. A uvnitř měli nevím kolik - obvykle tak 25 st.C. Klima v automatu a protože potřebný výkon byl moc nízký, vypínala se i když je invertorová.
Takhle přesně bych to chtěl používat. Nechci to jako primární zdroj topení. Reakce na odpověď,že při + 10 to je neekonomické: není to při mínus 10? Ale je tomožné
Samozřejmě,to musí být uvedeno,jako hlavní zdroj. Je to pravda Není to pravda, jen musíte splnit to, co chce distributor u Vás. Páč já mám plyn na topení a mám i tepelné čerpadlo s klimatizací, nebo obráceně? Klimatizaci s tepením.
Jakou značku by jste doporučily? Vím,že to je podle peněženky,ale nevím jestli má cenu ušetřit pár korun a pak nemít servis,nebo to žere hodně proudu. Pokud někdo má solary,tak to chápu.Ale do toho zatím nepujdu. Já uvažoval LG,Daikin,Samsung. Každá má něco. Třeba Samsung wind free,ale nevím ,zda to není jen marketingový trik.
Tak to jsou top značky,ale trochu předražené. Nevím jestli ta cena stojí za to. Poměr cena/výkon.Jestli mi to přinese něco navíc.Díval jsem se na ceny a LG,Samsung je taková střední cesta. Tak nevím zda se to vyplatí
majkl78
V nemecku mne vysel set od toshiby za 55 tis. aj s dopravou. Tady stoji 90 tis.
Tak jsem našel nějaký Daikin ,ale prijde mi to na 3,3 kw podezřele málo Vyrobeno v Turecku chytry-obchod.cz/...
majkl78
Toshiba ber jen Haori nebo Daiseikai. Problem je, ze cesti zlodeji ti to prodaji udelaji za 45 tis. Vcera jsem Haori nasel v zahranici 2,5kw jednotku za 900 euro vcetne drzaku a potrubi 10 metru, 3,5kw za 1100 euro...cesti smejdi ti prodaji drzak za 1000kc, v zahranici 20 euro. Takze ja treba objednavam v zahranici, potrubi, privod a odvod do vnitrni jednotky si natahnu sam. Kluky zname klimaky si necham jen na zapojeni/svareni potrubi.
Dulezity je koupit kvalitu, protoze prijde -10 a levny smejd topi na ctvrtinu. Navic ty lepsi klimy maji nizsi spotrebu. Hlavne nebrat predrazenou cinu
Vsetky male domace klimatizacie v rezime ohrevu funguju rovnako, tam sa ziadny zazrak nekona a na znacke nezalezi, je za tym ta ista fyzika. Jediny rozdiel je v kvalite komponentov a zivotnosti. Ucinnost je rovnaka pri danej vonkajsej teplote.
jendad
Jak jsem dal ten odkaz nahoře , tak tam jsou tabulky s parametry a je tam i značení A+++ . Pokuď to chcete na topení, tak at to má ty 3 pluska . Porovnávat pak cenu , možnost servisu v místě atd. Je pak rozdíl když klima vdrží 5 let a nebo 20 let a s menší spotřebou . Spolehlivost a nehlučnost je pak k nezaplacení.
Tak ona bez topení dnes už ani nejde koupit. Při správném používání je to super věc. Topení není vhodné používat v mrazech. Dnešní klimatizace sice mají uvedeno, že fungují klidně do -20°C, ale účinnost jde dolů a životnost se taky snižuje. na přitopení v přechodném období je to super. Důležité je taky umístění. Pokud je jednotka umístěna tak, že proud studeného vzduchu (při chlazení) dopadá do místa, kde sedíte, je to o nemoc. Ty jednotky mají velký chladicí výkon s malým množstvím vzduchu, takže distribuce není ideální. Ale je to levné a funkční řešení.
Já mám kluka čínského Sinclaira, vlastně dva, výkon topení 5.4kw a jedou už 5 rokem bez závad. Mám dvě venkovní jednotky na 4 vnitřní, vždy dvě na jednu. Nemám to ale jako hlavní zdroj vytápění, ale na jaro a podzim to používám místo kotle. Ale tuto topnou sezonu jsem s nimi poctivě ráno přitápěl každý den i v mrazech. Takže jely i pár hodin denně skoro každý den celou zimu. Já mám jednotky nastavené na první stupeň foukání a jsem spokojen. Lehce to tak fouká. Ale můžete dát automatický režim či manuální na 4 stupně, anebo i turbo režim. Ale já používám jedničku. Vzduch si tak proudí po baráčku a jednotky v pokojích se doplňujou. Jinak Sinclairy mají i tzv. tichý či noční režim-symbol sluchátek na ovladači, který by měl být ještě tišší, ale po pravdě já to ještě nezkoušel. Třeba dne 9.1. byla teplota po ránu u nás -7 stupňů a vyfukovaný vzduch měl 38 stupňů při nastavené teplotě 23 stupňů na vnitřních jednotkách. Když je venku 0 stupňů, fouká z toho teplý vzduch o teplotě 43-45 stupňů. Je mi jasné, že čím bude více pod nulou, tak výkon bude někde jinde, ale i tak si myslím že to je slušné. Koupil jsem si i Wattmetr a příkon okolo 850-870 W při prvním stupni foukání. Co se týče hlučnosti, tak asi jsou i tišší značky, ale já jsem spokojen. Sinclairy jedou v obchodech, fabrikách, firmách. Tak snad něco vydrží. Co se týče proudění vzduchu, tak mi to nevadí, ale jsou lidé kteří to nevyhledávají. Já i má rodina jsme si na to zvykli. Jinak ještě musím pořešit tarif bo jedu jen na D25d. Já mám tento typ, akorát mě mate, že u jiných typů píší klimatizace a u toho mého píšou tepelné čerpadlo vzduch vzduch. Je v tom nějaký rozdíl? Já myslím že ne. sinclair-solutions.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.