Nejste přihlášen/a.
Loni v létě, když bylo málo práce jsem se s firmou ( OSVČ) dohod, že mi postaví opěrnou zeď za domem. Postasvil, krásná. Stála víc než jsem tušil, ale byl jsem spokojený tak jsem platil. Přišlo jaro a zeď praskla odzhora dolů a beton mi také nepřipadá jako B25, který jsem mu platil. Poradí mi někdo jak postupovat? Přeci jen zaplatil jsem víc jak dva roční příjmy.
1. máte smlouvu o dodání díla - specifikace co bude dílo obnášet, plány, stavební povolení, stavební dozor, stavební deníky atd? pokud ano-dále
2. seženete si soudního znalce obor statika budov - tomu předložite plány - zhodnotí stavbu - asi udělá sondu zda obsahuje co má / armatutru, odebere vzorky betonu - udělá rozbor / - pokud stavby nebude podle znalce provedna dle stavební dokumentace a bude provedena nekvalitně - seženete si advokáta ten podá žalobu na nekvalitně provedenou stavbu - a bude se čekat na soud - s největší pravděpodobností protistrana si sežene svého znalce, čeká se na soudní stání, dojde k soudu / -soudce s největší pravděpodobností bude zmaten ze znaleckých posudků a určí si svého znalce / dále se čeká na soudní stání - soudce pokud stavba bude provedena nekvalitně, rozhodne ve váš prospěch + náhradu soudních výdajů/ pokud se protistrana neodvolá je to v kapse a vyhrál jste ... pokud se odvolá, nasleduje celý kolotoč znova a může se táhnout úspěšně několit let, doporučoval bych se s firmou dohodnout a pohrozit jim že přizvete znalce a jste se ochoten soudit ,at zjednají nápravu, pokud by přistoupili na to že dílo opraví ,máte pro další případný soudní spor hezky nabito, protože víceméně uznají že dílo nebylo provedeno kvalitně...ale poku nemáte základní věci uvedené v bodě 1. pravděpodobnost úspěchu je velmi malá...asi jsem vás nepotěšil...hezký den / je to jen zhruba nastíněná situacu která se může dále rozvíjet pro jednu nebo druhou stranu.../
No v tom je docela problém, začalo to jako zídka u parkoviště, pak přidáno za domem, potom ještě kousek a pak ještě ve finále je to monument 60x3 m, armovačka kouká na třech místech. mám od něj jakési vyúčtování provedených prací vedený rukou, s cenama za beton, práci lidí, práci strojů, kámen ... Problém je v tom, že mi účtoval B25 a domnívám se, že to stavěl tak z B10, jelikož jej rozdrobím rukou. Mám strach, že se to rozpadne vlastní silou. Se stavebním povolením si nedělal hlavu, prý to ohlásil na obci a obec se neozvala. Jaká je šance na opravu takto odvedené práce. A projekt, na co takových zdí už postavil a bez projektu.
Pravděpodobně použil beton jiné kvality,ale to drolení je nejspíš způsobeno tím,že beton místy shořel a pak stačila voda a letošní zima a mráz dokonaly dílo.Pokud chcete náhradu od provádějící firmy vymoci budete muset opěrný Wall zlegalizovat.Svislá prasklina na 60 m je pravděpodobně důsledek pnutí materiálu.Za ty prach by to udělal i Strabag nebo SKANSKA a kvalitně.
Dva roční příjmy za zeď?
Buď máte tak malý příjem a nebo je ta zeď ze zlata.
Postupovat jako u každé jiné reklamace,reklamovat u zhotovitele,V případě nedohody ,nechat vyhotovit znalecký posudek o správnosti postupu a vhodných materiálů při stavbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.