Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základy pro plot

Od: vnpredemdekuji odpovědí: 3 změna:

dobrý den,

plánuji stavět plot z betonových tvarovek a nechal jsem si udělat výkopat na základy. základy jsem si chtěl nechat vylít pouze tam, kde bude plot a tak to mám i připraveno. Soused mi ale tvrdil, že je lepší základy plotu udělat bez přerušení i tam, kde plot nebude( mezi sloupky pro branku a sloupky pro garážová vrata, aby bylo vše propojeno kvůli možným pochybům jednotllivých částí). zní mi to logicky, nicméně trochu zbytečně.

prosím o radu, jestli má někdo zkušenosti s tím, co tvrdí soused a je lepší ten základ o rozměru cca. 6 metrů skutečně rozšířit a nebo nechat pouze tam, kde budou sloupky?

Základy dělám cca. 35x70 cm hluboké

Předem děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

icek*
hodnocení

0x
Dobrý den, také bych Vám doporučil základ nepřerušovat, zámrazná hloubka je minimálně 80cm, záleží na podloží a pokud je písečné provedl bych i armování. Na základech se nevyplatí šetřit. Zdar Vašemu dílu.

al bunda*
hodnocení

0x
Mezi sloupky pro branku a vrata udělat základ nepřerušovaný je rozumný nápad. V zimě za velkých mrazů může dojít k situaci, že se nespojené sloupky "pohnou" (každý jinam), branka (vrata) se zkříží, případně zaseknou a nepůjdou otevřít. Spojené sloupky se společným základem se budou pohybovat jako komplex a nedojde ke změně rozměrů prostoru pro vrata (branku). Jak bylo řečeno, nezámrzná hloubka je cca 80 cm, když půjdete ještě deset-dvacet centimetrů hlouběji, bude to k užitku.
Hodně zdaru.

hodnocení

0x
Určitě spojit v celek, určitě armovat. Vzhledem ke zmíněné šíři vrat je to dokonce nezbytné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]