Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený klíček - jak opravit

Od: flicek® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

dnes k moji nešikovnosti se mi stalo, že mi pod sekačku spadl klíček od dveří od garáže. (FAB zámek a klíček)
Je můj poslední. Mohu nějak udělat náhradní?
Nebo je jedina možnost vyměnit celý zámek komplet
Bohužel nemohu najít chybějící kus klíče? Mám jen tohle (Viz. fotky)
Děkuji za odpověď.

Zlomený klíček - jak opravit
Zlomený klíček - jak opravit #2
Zlomený klíček - jak opravit #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud to byl poslední klíč a zůstalo Vám jen tohle torzo, vidím jako jedinou reálnou možnost odvrtat vložku a dát novou

hodnocení

1x
Když nenajdeš zbytek klíče, a ono, i kdybys našel, tak odšroubovat štítek, hasakem odshora zlomit fabku a dát novou.
hodnocení

Kdybych našel chybějící kus klíče. Tak bych zkusil zajet do krámku a poprosil bych udělat kopii klíče..
No a pokud nenajdu, tak je to jasné. Co mně čeká. Výměna zámku.

Nebudete měnit zámek, ale FAB vložku.

jd
hodnocení

0x

To bude klasická stavební vložka? To otevřeš za pár vteřin bumpingem a nebo planžetou :)

A pokud by sis chtěl udělat náhradní klíček, tak si sežeň stejný profil, zjisti si velikost stavítek, a vypiluj si náhradní klíč... Jednodušší to ale bude odvrtat a vyměnit vložku...

případně magnetem vyhledat zbytek, změřit výšku stavítek a snad by byli ochotni ti udělat náhradní klíček i že zlomeného. Ale určitě se budou kroutit, že negarantují funkčnost

slon

Kde sežene ten magnet na mosaz? A odkazovat zjevného amatéra na bumping a planžetu? ...

...zjisti si velikost stavítek, a vypiluj si náhradní klíč...To je opravdu rada k popukání, ty jsi opravdu borec, jd ! *smich*

hodnocení

Děkuji moc za odpovědi.
Cylindrická vložka je venku. Udělal jsem to nakonec podle tohoto
Video návodu.
Ještě štěstí, že máme ty internetE..
Děkuji moc a brzy nashle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]