Nejste přihlášen/a.
Zdravím vespolek,mám špatné zkušenosti s tzv. pánvicemi,které údajně se nepřipalují.Takže jsem si postupně zakoupila od dražších Tescoma,přes Delimano,po jednu z Pepca,ale výsledek KO.Bez reklamy, jen ověřené zkušenosti asi nebudou.Čekám názory.děkuji.
Vařit bez tuku je blbost.
Kupte si velmi kvalitní olej a stačí troška. Né, aby tam bylo vylito 2mm lukany a nebo ještě něčeho horšího.
Nebo na sádle.
Tuk je tam od toho, aby se jídlo nepřipálilo. Pak jíte zdravější carbon na mase, zelenině? Co to je zas za logiku?
Čistě pragmaticky marketing prodejců popírá fyzikální zákony a cílí na lidi, kteří ... nejsou chytří.
Asi záleží, co na té pánvi děláte a jak. Řízky na suché pánvi neusmažíte, karbenátky také ne. Holandské a máslové řízky jen v troubě na pečícím papíru. Na "zatažení"masa před dušením, trocha oleje nebo sádla neuškodí. A na přihřívání kousek másla, trošku vody postačí. Na palačinky je fakt třeba hodně dobrou pánev, aby se nepřichytaly. Ale i tam lze dát do těsta trochu oleje. Na placky, bramboráky, bez tuku nebudou dobré, ani na sebelepší pánvi. Nedávno tady šla podobná diskuze
U několika jídel jsem nahradila pánev horkovzdušnou fritézou, tak pokrm bud jemně stříknu olejem v rozprašovači, nebo připravím zcela bez oleje.
Proč by to nešlo bez soli? Tady se zase někdo plete nejde a neumím, případně jsem mlsná huba! Mimochodem když jsem si dělala maso, Tak často to maso vůbec nesolím, protože je Slaný už jak vykrmuje ho ty prasata. No tak já když mi něco lin, tak jsem daleko citlivější na tu souhlas stačí méně. Každý ví, že čím víc holíte tím více potřebujete sovy aby jste jí vůbec cítili tak je to se vším...
A nakonec potřebujete kupu koření aby vám vůbec to jídlo chutnalo, to je za mě špatně, nejlepší je, když si vychutnáte samotné potraviny bez přísad! A nebo se pletu?
Asi takhle. Vzduch je mizerný vodič tepla. To, co pečeme nebo smažíme, buď musí být měkké a přilnavé - aby se to dotýkalo pánve v celé ploše - nebo mezeru musíme vyplnit trochou vody nebo tuku. Voda se rychle vypaří, takže spíš tuku. Karbanátek na suché pánvi bude ležet skoro syrový na pár zrncích zuhelnatělé strouhanky. Pánev se totiž rozžaví tak, že bude připalovat. Na rozdíl od trouby, která hřeje vzduchem a sáláním. Nebo musíme pánev nahřívat velmi málo a péct budeme opravdu dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.