Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje pánev,která se bez tuku nepřipaluje?

Od: wanda odpovědí: 11 změna:

Zdravím vespolek,mám špatné zkušenosti s tzv. pánvicemi,které údajně se nepřipalují.Takže jsem si postupně zakoupila od dražších Tescoma,přes Delimano,po jednu z Pepca,ale výsledek KO.Bez reklamy, jen ověřené zkušenosti asi nebudou.Čekám názory.děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vařit bez tuku je blbost.

Kupte si velmi kvalitní olej a stačí troška. Né, aby tam bylo vylito 2mm lukany a nebo ještě něčeho horšího.

Nebo na sádle.

doplněno 08.07.22 14:56:

Tuk je tam od toho, aby se jídlo nepřipálilo. Pak jíte zdravější carbon na mase, zelenině? Co to je zas za logiku?

doplněno 08.07.22 15:14:

Čistě pragmaticky marketing prodejců popírá fyzikální zákony a cílí na lidi, kteří ... nejsou chytří.

hodnocení

5x

Asi záleží, co na té pánvi děláte a jak. Řízky na suché pánvi neusmažíte, karbenátky také ne. Holandské a máslové řízky jen v troubě na pečícím papíru. Na "zatažení"masa před dušením, trocha oleje nebo sádla neuškodí. A na přihřívání kousek másla, trošku vody postačí. Na palačinky je fakt třeba hodně dobrou pánev, aby se nepřichytaly. Ale i tam lze dát do těsta trochu oleje. Na placky, bramboráky, bez tuku nebudou dobré, ani na sebelepší pánvi. ;) Nedávno tady šla podobná diskuze

hodnocení

4x

U několika jídel jsem nahradila pánev horkovzdušnou fritézou, tak pokrm bud jemně stříknu olejem v rozprašovači, nebo připravím zcela bez oleje.

hodnocení

2x
Přesně tak.
Bez soli to nejde a bez tuku taky ne.
jd

Proč by to nešlo bez soli? Tady se zase někdo plete nejde a neumím, případně jsem mlsná huba! Mimochodem když jsem si dělala maso, Tak často to maso vůbec nesolím, protože je Slaný už jak vykrmuje ho ty prasata. No tak já když mi něco lin, tak jsem daleko citlivější na tu souhlas stačí méně. Každý ví, že čím víc holíte tím více potřebujete sovy aby jste jí vůbec cítili tak je to se vším...

A nakonec potřebujete kupu koření aby vám vůbec to jídlo chutnalo, to je za mě špatně, nejlepší je, když si vychutnáte samotné potraviny bez přísad! A nebo se pletu?

hodnocení

2x

Nebo nahraďte pánev troubou + pečicím papírem, kde je to vhodné.

Nejlépe konvektomat. Za ty prachy hrnců, pomalu z předváděcích akcí, je určitě dostupný

jd
hodnocení

2x

... je otázka, co na té pánvi chceš konkrétně dělat? Není náhodou lepší kontaktní gril? Z něj navíc přebytečný tuk z masa odtéká pryč :) Samozřejmě má nepřilnavý povrch A topí ze spodu i zvrchu.

hodnocení

1x

Asi takhle. Vzduch je mizerný vodič tepla. To, co pečeme nebo smažíme, buď musí být měkké a přilnavé - aby se to dotýkalo pánve v celé ploše - nebo mezeru musíme vyplnit trochou vody nebo tuku. Voda se rychle vypaří, takže spíš tuku. Karbanátek na suché pánvi bude ležet skoro syrový na pár zrncích zuhelnatělé strouhanky. Pánev se totiž rozžaví tak, že bude připalovat. Na rozdíl od trouby, která hřeje vzduchem a sáláním. Nebo musíme pánev nahřívat velmi málo a péct budeme opravdu dlouho.

hodnocení

0x

Ono je to spíš tak, že k tomu existuje jeden fígl aby se to nepřalovalo a pokud slepě věříte reklamě a fígl neznáte, bude se vám připalovat i teflonová pánev .

Pokud např. dělám palačinky, na první palačinku dávám malé množství oleje a pak už na další nedávám nic a nic se nepřipaluje

hodnocení

0x

Troška tuku je i pro chut´ důležitá. Bez namaštění je placka suchá, tvrdá , ať bramborák, nebo lívanec, palačinka.

Mleté jde, to má tuku v sobě dost, pustí si samo. Používám Tefalky léta a dávala jsem je i dárkem k vánocům a nikdo nebyl nespokojený. Ne ty nejlevnější, samozřejmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]