Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam velky problem s 18ti letym synem. Potrbuji poradit jak mu rychle zrusit trvaly pobyt. Jiz loni byl na protidrogovem leceni, ktere nedokoncil(byl vyloucen), bral veci z domu, prodaval je,nechodil do skoly, nakonec jsem ho soudne umistila do diagnostaku, kde jakztakz sekal latinu, ale jen do 18 let. Nyni ho mam doma, ale zjistila jsem, ze si od svych 18 stihl nadelat celkem velke dluhy, jelikoz ma trvaly pobyt u me, zacinaji hrozit exekuce. Co delat? Poradi mi nekdo?
Jak tak pročítám internet, dozvěděla jsem se dvě možnosti. Buď prokázat že s Vámi rok nebydlí, pak mu ho můžete zrušit, nebo by Vám syn musel podepsat plnou moc abyste ho zastupovala.
Dobrý den, ze zákona o evidenci obyvatel, lze trvalý pobyt zrušit po jednom roce, kdy tam dotyčný nebydlí. Tento návrh podává vlastník nemovitosti. Další možností je zaslat rodičům plnou moc, na jejímž základě Vás budou zastupovat a trvalý pobyt Vám zruší Vaším jménem.
Trvalý pobyt mu nemůžete zrušit bez jeho souhlasu, pokud s vámi stále bydlí. To vám nikdo na ohlašovně úřadu neudělá. Jestli je to byt v OV a on není třeba spoluvlastníkem, tak jedině musíte podat žalobu na vystěhování a řešit věc soudně. Počítejte s tím, že to může trvat hodně dlouho. Pokud je to nájemní byt a není uveden s vámi jako spolunájemník - tak i v tomto případě platí, že bez soudní žaloby ho z bytu nedostanete. Zkuste ještě jít na policii a podat trestní oznámení - pokud je ve vašem bytě skutečně neoprávněně - viz:
§ 208
Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru
(1) Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům , byt nebo nebytový prostor jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
(2) Stejně bude potrestán, kdo oprávněné osobě v užívání domu, bytu nebo nebytového prostoru neoprávněně brání.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, nebo
b) způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu.
Syn u me neni neopravnene, ale mam koupeny byt, ktery pronajimam a syn tam ma trvaly pobyt. Mam tam najemniky a mam strach, aby tam nezacli chodit exekutori.Ale uz asi 2 roky tam nebydli, takze to zkusim na obecnim urade a uvidim jak tam pochodim.
Tak v tom případě máte určitě šanci na to, aby vám ohlašovna příslušného úřadu ve správním řízení zrušila trvalý pobyt syna. Počítejte s tím, že to bude trvat minimálně měsíc, pokud nenastanou nějaké potíže. Třeba, že by se syn odvolal. Ale to nepředpokládám. Zde jsem Vám stáhla, co potřebujete k vyřízení žádosti. Mělo by to být všude stejné. Určitě výpis z KN, že jste vlastník bytu. Možná by bylo dobré, kdyby současní nájemníci ( nebo jiná osoba) vám podepsali svědeckou výpověď, že tam syn nebydlí. Ale v tom případě pozor na to, aby byli v bytě legálně. A zde si přečtěte celý postup vyřízení žádosti i nutné podklady:
co ja vim tak zrusit nekomu trvaly pobyt je skoro nemozne.. alespon tak to bylo s mym otcem ktereho jsme meli strasny problem odhlasit . tenkrat nam bylo receno ze se dotycny musi odhlasit sam .. nakonec to slo asi soudne uz nevim byla jsem decko.
pokud je to mozne tak bych se odhlasila na vasem miste ja a sla jinam.. to me jen tak napadlo , ale nevim zda toto neco resi. sebrat se odhlasit se a prihlasit se nekde jinde .. (i me samotne to zni trochu silene ) nevim ovsem zda bydlite ve vlastnim nebo v podnajmu a podobne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.