Nejste přihlášen/a.
Zbytečná obava. Plastová okna jsou sama o sobě tak zoufalé řešení, že tohle ,,napojení´´ to už nijak výrazně nezhorší. Samozřejmě - pokud to toho fouknete pěnu, bude to o něco málo lepší
Ano, je to takový eklový. Ovšem z hlediska tepelného mostu je největší průšvih ohýbání křídla tepelnou roztažností v mrazech. Což - paradoxně - u této kombinace není tak výrazné, protože díky tomu, že ten rám je ,,v luftu´´, může se ohnout taky, takže oknem tolik nefučí. Ale pokud je rám zazděný, ohnout se nemůže a fučí tím o to víc.
Mechanicky se okna s dveřmi nespojují touto lištou, ale mechanicky šrouby. Toto je jen zakrytí mezery, která je vyplněna pěnou jako kolem dokola. Takže přišroubovat, vypěnit, začistit.
Pamatuji jak jeden stavebník dělal dům bez topení a rámy oken a dvěří celé plnit PUR pěnou.
Není zač. Minulý týden soused jen zapěnil nízká, ale široká okna a divil se, že po otevření se hýbou. Žádný šroub. Předělal tu, a okna drží.
Pane Milane, projekt "dům bez komínu"? Padesáticentimetrový polyš? Tenkrát jsem ho sledoval a říkal si, že je blázen, to se přece nemůže vyplatit. No, dnes se zdá, že blázen nebyl, spíše vizionář...
Ano, asi na modré střeše měl mnoho fotek. Začal lepit pěnou, velkoformátové desky EPS. Okna předsazená. Vím že byl někde ze Slovenska. Ale já jezdil na Slovensko koukat na patrovou dřevostavbu, vlastní projekt a svépomocí, mladí manželé.
Taky na Moravě..
Na okna se používá při fixním spojení komprimační páska a svorníky, tedy žádná pěna,žádné lepidlo! Svorníky se dávají s maximálním rozestupem 60 cm
Díky, tušil jsem že na to nějaká těsnící páska bude existovat, ta pěna byla myšlena spíš jako takové nouzové řešení, kdyby na to nic kloudného nebylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.