Rozhodl jsem se, že doma přebrousím a znovu nalakuji/natřu stůl, štokrle a svou postel. Stůl je kulatý s vyčnívající kresbou dřeva a suky. Štokrle i postel je roviná deska bez výstupků. Záleží mi především na tom stole, aby se povedlol, rád bych jej jen mírně zbrousil a nově nalakoval. V Lidlu nabízí dva druhy brusky - Vibrační bruska PSS 270 C3 Excentrická bruska PEXS 270 C3 Jakou vybrat? Případně nějaké tipy aby se práce zdařila. Díky
Pokud to má k něčemu vypadat, tak to nebude práce na jedno odpoledne. Rozhodně excentrickou brusku, nezanechává kolečka. I když, viděl jsem už různý, takřka neuvěřitelný věci. Na začátek, na sundání starého laku je dobrá 80 papír. Někdy by mohla být i 60. Až sundáš lak, tak prohlídnout, případně přetmelit. Potom namočit čistou vodou a po uschnutí přebrousit 120 papírem. Hezky do hladka. Neuškodí to ještě jednou prohlídnout, kdyby náhodou ještě někde něco bylo, tak ještě jednou přetmelit a jemně namočit. Po uschnutí přebrousit načisto 150, nebo i 180, ale to už je zbytečně jemný. Pak dvě vrstvy laku, čím matnější, tím lepší. Samozřejmě, první vrstvu dohladka vybrousit. Tak 220, nebo 240.
Na broušení nábytku jsou vhodné obě brusky, jak vibrační, tak excentrická. Vibrační dělá čistší plochu, excentrická má větší úběr, ale musí se s ní opatrně, aby člověk nezbrousil hrany. Pro nezkušené bych spíše doporučil tu vibrační.
Váš problém se odvíjí od toho, jak vypadají předměty, které chcete brousit a ne od toho, co mají zrovna v Lidlu. Takže když dodáte fotografie, dá se radit lépe. Ale myslím si, že pokud to bude jednorázová práce, nářadí si půjčte,aby vám někde zbytečně po provedení práce neleželo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.