Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo vypovědělo službu

Od: otas odpovědí: 25 změna:
Dobrý den,
Kdyby se zde našel někdo kdo by byl schopný poradit byl bych moc moc vděčný. Zrovna ve svátek se stala blbá událost. Sprchují se sprchují a najednou neteče voda. Byl jsem se podívat na čerpadlo, které mělo naprosto přehřátý motor a sálo naprázdno. Kontroloval jsem hladinu vody ve studni a je oka. Tak jsem nechal motor vychladit a zapnul znovu. Motor běží, ale vodu stále nenasavá. Tak jsme zkusil tlakovat tlakovou nádobu, ale nedaří se. Vždy když zkusím kompresorem tlakovat, tak spadne tlak na nulu... Otevřel jsem kohout vypustil vodu a znova a zas nic... Neví někdo co s tím je? Jsem celkem laik tak budu vděčný za každou radu. Děkuji moc. Přikládám fotky, aby bylo vidět co je to zač.

Čerpadlo vypovědělo službu
Čerpadlo vypovědělo službu #2
Čerpadlo vypovědělo službu #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x
S prasklým vakem čerpadlo dostávalo pěkně zabrat neustálým zapínáním a vypínáním. Nedivil bych se , kdyby bylo po něm. Demontoval bych ho a vyzkoušel někde u sudu s vodou.

hodnocení

1x

Zkoušeli jste čerpadlo zalít vodou? ( otevřít kohout na sání, nalít vodu,zavřít kohout, zapnout čerpadlo)

Pokud netlakuje, nemá to s tlakovou nádobou moc společného, spíše problém v oběžném kole

riva
hodnocení

1x

Čerpadlo má být samonasávací. Pokud nenasává, tak je buď vadné, nebo je v sací části netěsnost, kterou si přisává vzduch a proto nenasaje vodu.

A pokud se expanzní nádoba nedá natlakovat a neutíká to ventilkem, tak má děravý vak - ten se dá vyměnit, ale často je lepší pořídit celou nádobu, než se trápit se zkorodovaným šroubením.

otas
hodnocení

To jsem zkoušel jako první bohužel to nijak nepomohlo. Napadla mě pak jedině tlaková nádoba, tak jsem zkoušel změřit tlak a ukazoval 0. Když dofoukavám dostanu se max na 0,5, ale hned ujde.

otas
hodnocení

A jo ty jo hej díky moc. Vyndal jsem vak a je celej prasklý.. takže asi důvod proč nešla nádoba nafouknout jak říkáš. Takže zkusím sehnat vak a když nepůjde koupím nádobu snad to problém vyřeší... Děkuji ještě jednou

hodnocení

0x

tak se vám asi zešli dvě závady, praskl vak, ten už mohl dřív a nepoznal jste to, ale ten slouží jako zásobník.A možná odešlo čerpadlo.Co to dělá když to zalejete?Stratí se voda v trubce?Zalejte to až po vrch ventil nechte otevřený a ucpěte ho dlaní -poznáte jestli saje

doplněno 05.07.22 20:52:

Nekupujte vak když nevíte jestli jde čerpadlo. A i kdyby šlo tak bych koupil celou nádobu jelikož ta původní teda ta modrá dopadne asi jako ta červená (prorezlá že? ). a jestli je špatné čerpadlo tak už komplet vodárnu

doplněno 06.07.22 00:12:

Takže na 90% ten sací koš-zpětná klapka,demontovat trubku ve studni a vyměnit.Jinak to vaše čerpadlo je docela kvalitní cerpadlazavlahy.cz/... ale jde o to jak dlouho trpělo bez té expansky.První bych vyměnil ten koš poté vyzkoušel čerpadlo a jestli by jelo tak bych mu dal ještě šanci a koupi pouze nádobu cerpadlo-cerpadla.cz/... Hlavně opravdu nekupovat ty plastové s hyper,supermarketů...

otas
hodnocení

Noo ztratí se voda... Doliju to až po okraj zabubla to a voda je fuč. To znamená, že je čerpadlo špatné? Takže to mám dolít zas až po okraj, čerpadlo nechat vyple a zacpat dlaní? Ta modrá ještě není prorezlá, ale byla celá mokrá zespodu.

jirkass
hodnocení

0x

Ale vy tam mate 2 expanzni nadoby modrou a cervenou a pokud v jedne praskl vak tak ta druha to jisti...

jinak ta cervena ta se dava na topeni ne? Je vubec zapojena do systemu?

otas
hodnocení

Za červená není zapojená je na ní pouze to čerpadlo přišroubované.

hodnocení

0x

Najprv zalejte čerpadlo,či sa vám netratí voda,ak sa tratí,tak je vadný sací koš. Až potom sa zamerajte na čerpadlo. Prasknutý vak nemá vplyv na sanie vody,jeho úlohou ve vytvorenie vzduchového vankúša vo výtlačnom potrubí,aby čerpadlo nezapínalo hneď pri odbere vody a hneď nevypínalo.

doplněno 06.07.22 11:10:

Sací koš je v studni na konci tej trubky čo je vo vode. Sací koš je vlastne spätná klapka,ktorá uzavrie vodu v potrubí medzi sacím košom a čerpadlom. Ak nedrží tak čerpadlo potom saje len vzduch a vytvára vzduchový podtlak a pokiaľ je slabšie čerpadlo,hoci samonásavacie,tak nemusí vytvariť dostatočný podtlak aj na nasatie vody. Ja odporúčam sací kôš liatinový,ten vydrží najdlhšie a najmä,ak sa nad výtlačné potrubie čerpadla namontuje ešte spätná klapka.

instalatershop.sk/...

otas
hodnocení

Voda se hned ztratí. Kde najdu sací koš? Děkuji za odpověď.
jirkass

Sací koš je ve studní, zkuste zalej čerpadlo třeba i přes zahradní hadici jestli rozumíte, a okamžitě začít nasávat. Mělo by to napsat, jinak je porouchaný sací potrubí anebo ucpávka nebo oběžné kolo

A pokud se ode ztratí, tak je v pytly ti sací koš ve studní, že mi nárazy tlakovými bez expanzky se zničil

tipuju, že to máte u vás všechno na výměnu, už to prostě dosloužilo, smiřte se s tím.

Ale zase nezoufejte, sací koš stojí asi 3 stovky jedno palcový, kupujte zásadně chce lo mosazný, nikdy ne s plastovou kuželkou, ta odchází!

Čerpadlo co tam máte koupíte v Tescu za 2000 i s tou expanzkou. zapojenou... případně v akci za polovic

copak jste si nevšim, že něco blbě? Že vám teče rezavá voda, protrhli divák, že čerpadlo často spíná...

otas
hodnocení

Noo poslední dva týdny to sálo prej bordel. Byl jsem právě téměř měsíc pryč, doma byla jen žena. Ouuu ten koš je až ve studni? Tam na ty trubky ani nedosáhnu jsou tak tři metry hluboko. Počítal jsem právě s tím a už řeším přípojku na městskou vodu. Jen jsem nečekal, že to odejde tak brzo. Teď je to právě horor, protože máme na studnu celej barák. To stojí tak málo to čerpadlo? Já že je to tak 20 tisíc celé. Přikládám fotku studny
Čerpadlo vypovědělo službu #4
jardass
06.07.22 00:03

.

jardass

Ano celou vodárnu koupíš za pár drobných: [url=https://ibb.co/9hcq2SY][img] i.ibb.co/...

těch trubek jde do Studně nějak moc, nechápu ty trubky...

Ale s nejvyšší pravděpodobností bude potřeba vlez do studny, a prozkoumat sací koš se zpětnou klapkou, ten nejspíš odešel... jedno palcové m provedení se nechá sehnat za cirka dvě stovky nerezo-měděný

možná jsou i prorezlý ty ocelové trubky

studnu musíš vyčerpat jiným čerpadlem, pak tam pustíš kahan jestli tam není CO A pak tam vlezeš

otas
hodnocení

Utáhne to tak levná vodárna? Ty jo tak to bude asi hodně nebezpečný výlet tam dolů ty dvě trubky navrchu tam jsou nahovno si myslím. Až ta spodní by měla být do čerpadla.moc ti děkuji za rady
jirkass

Tahle vodárna je nastavena (tlakový spinač) sice jen na 3,0 bary - je to výtlačná výška 30 metrů a určitě bude pro 2 generační barák v pohodě a 2 roky vydrží. V parametrech má psáno maximálně 40 m výtlak, ale to by se muselo přenastavit tlakové spínání což jsem na těchto plasťácích preventivně nedělal.

myslím že vám pár let vydrží a nebude vás bolet, když jí za 3 roky vyhodíte celou. mám 3. Jedna mi běžela nasucho dva dny (porucha wifi zásuvky) a pohoda, jede dál

hodnocení

0x

Odešel vám vak v expanzce a jak se nestaráte, tak shořelo čerpadlo, které často spínalo k vůli vadnému vaku.

Když vidím v jakém to máte bordelu a bez minimální údržby, tak není divu, že to odešlo.

zdravím :)

...

jirkass *palec2*

jardass

Nejspíš mu odešel sací koš, Kuželka se díky tomu častému spínání zničila: kde koupit sací koše:

triker.cz/...

Ale pokud píše, že to poslední dobou čerpalo bordel, tak se mohlo zničit i oběžné kolo, Odkaz na vodárnu jsem dával výše, mám jich několik a fungují roky, pravda, jen na zahradu

mě spíš odcházeli jen ty tlakové spínače na kal, ale normálně jdou rozebrat a pročistit.

jardass

Ale to musí sát dobrý bordel.

Jeho čerpadlo má na tok v horní části, tak je divné, že mu voda steče pryč, kdyby měl sací koš KO, tak i přesto by měl nasát... A vyzkoušet tak funkci čerpadla. Ale musí se to umět trochu. Povolit uzavřít povolit uzavřít a mít trochu cit...

ps: ochrana běhu nasucho pro toto čerpadlo stojí asi pětistovku. Ušetří to dost elektriky, spálenou ucpávku i motor.

Jardass, když vidím "opravu" kapajícího spoje hadice, která ohodila zeď, kýblem místo novým těsněním, tak je to tragédie celé.

jirkass

Zase se musí nechat, že si umí poradit belíkem :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]