Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem přišel k pračce a ona jela stylem - buben udělal jednu otáčku a přestal se točit, 30 sekund pauza, zase jedna otáčka atd. Odebral jsem z bubnu víc jak polovinu prádla a dělalo to stále. On se točil buben tak ztěžka, tak jsem si říkal, jestli není přetížený. Když nepomohlo odebrání, tak jsem dal ždímání a to se po celou dobu buben točil zcela normálně. Po odstředení jsem dal jiný program praní a dělo to opět stejně - jedna otočka a 30 sekund pauza. Zjistil jsem si číslo na servis a řekl si, že to ještě dnes vyzkouším, kdyby se náhodou stalo, že by to z nějakého záhadného důvodu začalo jet a já předešel tomu, abych byl před opravářem za blázna. Tak jsem dnes pustil pračku naprázdno a ona již jela normálně. Dal jsem prádlo a stále jela normálně. Nevíte kde byl v pračce problém. Děkuji.
Sice jenom teoretizuji, ale vzhledem k současným sysémům, mohlo dojít po vypnutí pračky a delší odstávce, k resetu nějak "doblbnutého" OS pračky. Ten mohl být způsoben mnoha možnostmi (od chybné volby po přetížení a podobně). U všech současných spotřebičů, řízených procesory, je vždy jako první nutno tento vypnout a případně i odpojit od sítě a ponechat delší dobu bez napětí. Pokud jde o závadu tohoto typu, může to pomoci. Jinak vždy říkám "jsou věci, mezi nebem a zemí, na něž ani věštěc nemá odpověď".
Řekl bych, že kdyby to bylo rozbitý, tak by se to samo neopravilo, ale co já můžu vědět. Měl bych ale velikou prosbu o zapůjčení křišťálové koule, až se Vám vrátí z opravy. Měl bych na ni pár otázek. Slibuji, že poctivě vrátím. Předem za vaši laskovost děkuji.
Mi tohle dělala některá z praček při programu ECO nebo u vlny. Každopádně ji vytáhněte ze zástrčky na několik delších minut. To většinou pomůže, když je pomýlená. Srovná se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.