Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pouziti chlor soku

Od: novacekbazenu odpovědí: 5 změna:
Dobry den,
Prosim Vas o radu,jsem zacatecnik v peci o bazenovou vodu.
Minuly rok se mi v bazenu udelaly pravdepodobne rasy. Pouzila jsem od sava chlor sok a pote vlockovac. Rasy sedly na dno bazenu,ktere jsem vysala a bazen vypadal pekne. Jenze i po 3 tydnech, co jsem testovala bazenovou vodu pomoci kapickoveho testu od hecht na ph a chlor,tak se mi stale ukazovalo nadlimitni mnozstvi chloru. Je mozne,ze i po takto dlouhe dobe bylo diky chlor soku stale velke mnozstvi chloru? Davku jsem stanovila podle navodu a objemu bazenu. Cetla jsem,ze je ve vode volny a vazany chlor. Nemohl chlor sok zpusobit trvale zvyseni hodnoty? Jak bych pak ale mela vodu testovat,abych mohla chlor doplnovat?
Dekuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vázaný chlor je poněkud široký pojem, pokud je vázaný v chloridu, je neškodný, pokud je vázaný v chlornanu, je toxický podobně jako volný chlor. Nechce se mi ale věřit, že by v bazénu chlornan či chlor vydržel 3 týdny (při správném dávkování). Zkusil bych pořídit jiný test. Každopádně pokud vás z bazénu nepálí oči nebo nemáte jiné potíže, tak bych nad tím mávnul rukou.

hodnocení

2x

Po desítkách let, co máme bazén, dospěla jsem k tomu nic neměřit. Není na to spolehnutí, nebo je to mojí hlavou, vždy jsem naměřila nesmysly. Roky dávám na začátku sezony lžíci skalice modré a dál ošetřuji Savem, podle počasí. Když jsou vedra, tak častěji. Pouze jednou jsme meli řasy, to když jsme odjeli a staral se syn, který málo filtroval.

Protože jsem vám řádně neodpověděla na váš dotaz, ještě doplním, že dcera se zetákem vodu v bazénu solí, pořídili si digitální měřič. Když jsem se o něj zajímala, řekli, že mi klidně věnují ten jejich s tím, že je na dvě věci.:-D

novacekbazenu
hodnocení

Ja mam prave i problem s porovnani barevne skaly s mym vzorkem

hodnocení

0x

Máme bazén už 18 let. Po napuštění bazénu (studna) zachloruji silnou dávkou chlor šoku. Pak 1 x týdně zachloruji chlor šokem udržovací dávkou, přes noc nechám zapnutou filtraci. Totéž preventivně po silném dešti (nekrytý bazén). Do plováku postupně doplňuji tablety 5 v 1. Pokud se voda začně "bělat" přidám flokul, nebo projasňovač a opět přes noc filtruji. Pak druhý den odsaji kal. Někdy nutno vícekrát a někdy raději i vodu s kalem pustit mimo bazén (filtr - proplach, výplach). Pak dopustím vodu. Pokud začne zelenat (řasy) silně zachlorovat a filtrovat. Měření čehokoliv jsem nikdy neprováděl. Pouze nutno dávkovat předepsané množství chemie a pouze večer. Druhý den už běžně užíváme. Zatím nikdy žádné zdravotní problémy nebyly. Filtraci a čerpadlo je zapojena v okruhu slunečního kolektoru, z něhož elektronický termostat zapíná automaticky po ohřátí vody v kolektoru čerpadlo. Takže filrace je v činnosti cyklicky stále v závislosti na teplotě vody v kolektoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]