Dobrý den, potřebuji ke grilu PB láhev ale prázdnou nemám,dá se tedy normálně koupit i s náplní? Nebo musím sehnat svojí a oni mi ji vymění za plnou? A na kolik by to asi vyšlo obě varianty 10 kg láhev? Děkuji za rady
Často mění PB bomby 2kg, 10kg na některých benzínových pumpách. Když jedete okolo, jsou vidět takové drátěné klece s bombami. Jeden čas se dala na benzínce bomba proti záloze pronajmout. Potom už jen měnit. Také bombu na počkání naplní na specialnich plničkách. Ty ovšem nejsou všude. U nás v krajském městě je jich více. Vím, že když je štěstí, tak mají dokonce na prodej. Dají se sehnat i v bazarech. Např.: zbozi.cz/...
Tlakovou lahev, ať už autogen nebo PB lahev, oficiálně máte "pouze" v pronájmu.Buďme rádi, že na výměnných místech PB lahví nepostupují stejně jako např. u acetylenových lahví a nekontrolují u každé lahve výrobní číslo a doklady nájemce lahve
FLAGA,LINDE ( a možná ještě někdo jiný) lahve pronajímají
Myslím, že se spíš mění prázdná za plnou. Kupovat novou s náplní asi nemá smysl (ve smyslu zálohy), neboť na záloze zaplatíte zbytečně víc, než za kolik se dá sehnat normálně na bazaru.
Nejjednodušší pro vás by asi bylo podívat se na bazary - sbazar, bazoš a podobně, když si zadáte heslo "pb lahev", najde vám to spoustu lahví, najdete si inzerát ve vašem okolí, zajedete si tam, koupíte prázdnou a tu vměníte na benzince za plnou. Ta stará nemusí mít ani platnou tlakovou zkoušku, myslím, že vám vezmou vše. Jen si pohlídat, jakého výrobce nabízí u vás na té pumpě, kde budete kupovat plnou a podle toho sehnat prázdnou, někde výrobce bere jen ty svoje, jinde je to jedno.
Lahev koupíte, ale ve většině případů prázdnou. Takže nikoliv jen pronájem, ale koupě. Pak kdekoliv vyměníte za plnou. Ale já zákazníkům klidně prodal i plnou bombu, když jsem ještě pracoval. Domnívám se že to lze i v jiných místech, kde vyměňují láhve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.