Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, proč mi nefunguje světlo a jak to případně změřit.
Samotné světlo funguje (vyzkoušeno na jiném místě). Problém bude tedy v elektroinstalaci. Jsou to halogenové žárovky (12 V AC), takže někde asi bude muset být trafo. Bojím se, že je schované někde ve zdi. Ze zdi vedou tři dráty (jeden je nepoužitý a ucvaknutý, viz. fotka).
Celé se mi to ale nějak nezdá. To se takto dělává? Jestli tam původně nebylo normální svélo a tyto halogenové žárovky tam někdo jen nastrčil. No stejně bych chtěl poradit, jak toto zméřit. Jde to změřit na vypínači?
To je divný. Jestli tam je 230, tak to ty 12V halogenky odpálilo a na jiném místě by nešly. Co je "jiné místo"? Šestka přepínač místo jedničky, celkem frajeřinka. Třetí drát ustřižený, nezaizolovaný, najděte někoho, kdo umí a má vadasku. Mmchdm, už jsem zažil pána, který rval 12V bodovky na 230V a divil se, že bouchaj.
Hejkale, ano, šestka jedničku slušně nahradí, ale proč? Je dražší, takže tam někdo narval, co našel, bastlil to, proto tam je možné cokoliv...
Ano, da sa to zmerat, ale niekym, kto vie co robi a neriskuje zbytocne. Z fotiek tazko povedat nieco viac, nez to, ze to je sprasene. Napriklad ta krabica pre vypinac : dva vodice su nasvorkovane a pokracuju dalej, jeden je prerusovany spinacom, cakal by som ine farby, nez hneda, cierna, cierna. Merat to bude nutne pod napatim a to chce cloveka s praxou, ktory vie, ci si moze dovolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.