Nejste přihlášen/a.
Včera mě od ČEZ přišlo oznámení o změny cen za elektřinu a možnost fixace na další tři roky.Vyplatí se fixace na tři roky? Cena v mé distribuční sazbě D02d je 7,464 Kč/kWh s DPH p dobu zří let.
Jak jste na tom vy? Máte lepší nebo horší nabídku? Nebo nefixujete raději vůbec?
Děkuji za odpovědi
Spotove cena je mezi 200-300 euro kdyz pridam dodavku jsem na 10 Kč...tak co tady vykladas sasku.
Přesně tak fixace se nevyplatí v "normálním" režimu jaký byl před covidem a válkou.Ted je to opravdu loterie a může to být průser nebo i výhra...Protože monetálně nikdo neví co bude za hodinu a to doslova
Před covidem jsem jel ve spotovým tarifu to byla paráda.Pak se to začalo sypat..tak jsme to zafixoval a paráda...3 roky "klid" za opravdu luxus cenu když to porovnám s tím co je dnes
Kdybych dala loni, když se to tu probíralo, na rady nefixovat, to bych si dala!
Málokdo se může pochlubit tak luxusní výší záloh na elektřinu a plyn v baráku a ještě mi vraceli. Ještě dva roky budu mít klídek. I kdyby snižovali ceny, jako že se to nestane, já jsem spokojená s tím co mám.
Jaká fixace když můžou zvednout zálohy? Nebo nezvednou zálohy ale budete doplácet víc.Fixaci máte pouze na měsíční poplatky ale ne na roční vyúčtování.Co máte ve smlouvě? Podle D02d je to něco kolem 2+kk.Ono se to stejně zase ještě zvedne a to jak elektřinu tak i za plyn.Bohužel s tím nic nenaděláme a budeme jen platit.Přečtěte si smlouvu nejlépe dvakrát o té fixaci a potom i internet napoví že je to vlastně hloupost.
Fixace nemá žadný vliv na zálohy!
Fixace znamená, že platíte po celou dobu smlouvy o fixaci stále stejnou cena za 1 kWh. Když ji nemáte, tak vám tu cenu může dodavatel kdykoliv zvednout a pak i zálohy, abyste neplatil přiliž velký doplatek. Pokud se vám vyžší zalohy nelíbí, ale chcete velký doplatek, tak vám dodavatel většinou dovolí zálohu snížit.
10, 15 let jsme tu meli prumernou cenu za 1kW ve vysokem tarifu 5kc/kW? Mam pravdu, nebo se pletu? Beru smlouvy na dobu neurcitou. Jednotarifni sazby. 10, 15 let zpet jste vydelaval polovinu toho, co dneska ze? Dnes jsou platy uplne nekde jinde. Kazdy barak, byt na hypoteku, nove, nebo zanovni auta pred barakem. Vetsina lidi minimalne jedenkrat do roka dovolena. A co se stalo ted? Ted prislo zdrazeni elektriny dejme tomu po tech 10 letech v mem pripade na 7,50kc/kw. To je cena vcetne stale platby, jistice a distribuce. Takze me osobne to skocilo o 2.50Kc. Hruza? Vubec ne. Myslim si, ze celkem normalni cena na dnesni pomery ve smyslu prijem, vydaje. Dnesni hodinovka za m2 omitek, sadrose atd. Je taky uplne nekde jinde nez pred 10 lety. Mnoho lidi ma dnes mobily v hodnote jedne vyplaty pred deseti lety. Takze ano, 7.50 se mi osobne zda tak dobra cena, ze jsem ji fixnul na 3 roky. Bude totiz hur.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.