Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podkrovi stavebni povoleni?

Od: martinhaluznik odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

hodlame udelat rekonstrukci podkrovi, polozime podlahu, sadrokartonove pricky, roztahme vodu atd. jediny, kdy zasahneme castecne do strech bude instalace stresnich oken cca. 6 kusu. Chci se zeptat, potrebuji stavebni povoleni nebo ohlasku? Budu potrebovat v kazdem pripade projekt pro urady, kdyz si to budu realizovat sve pomoci?

Dekuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdo se ptá, moc se dozví. Když nebudou okna k sousedovi, ale do pole, já bych se neptal.

Na střešní okna určitě potřebujete ohlášku na stavební úřad.

martinhaluznik
Tim padem i projekt a statika atd...? Takze 50 000 Kc za papirovani.

Majkle a co doporučujete?

hodnocení

0x
Pokud to máš ve svým baráku, tak bych se nikoho na nic neptal. I když kvůli těm střešním oknům bys měl mít úřední štempl.
Ale úřad ti nepomůže, jen to bude mnoho starostí navíc.

martinhaluznik
hodnocení

Barak je rodicu...mam pixusa souseda, sice je od nas 15 metru, ale schvalne bude praskat. Nicmene okna se budou delat do pole.

mnd®
hodnocení

0x

I když byste nemuseli,tak si udělejte na OÚ ohlášku na ty střešní okna a máte klid.Pak ať se soused posadí na prdel a dal bych mu i k úhradě toho projednání na OÚ/vím že to asi nejde/ .

hodnocení

0x

Já bych si dovolil nesouhlasit s "většinou".

Právě v případě, že máte souseda "stěžovatele" bych doporučoval vše řešit legální cestou.

Ono za dva roky ty okna odstraňovat z hotové střechy (až rozhodne několik odvolání...možná soud), to nebude zrovna jednoduchá a levná záležitost.

Mimo to má být v novém stavbním zákoně, že stavba nepůjde dodatečně zlegalizovat tedy dodatečně povolit a bude muset být odstraněna.

To se pak bude asi hodně lidí divit...

Většina radí jít na úřad. 3:1

:)

Tak jo, já to ani moc nečetl..jen zběžně.

Jsem od rána v práci a už jsem "uvařenej"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]