Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá silnice

Od: jaktak odpovědí: 25 změna:
Dobrý den mám řadovku a před domem se mi propadla silnice a technici z vod a kanalizací řekli že když by průsak a následný propad silnice způsobila porucha potrubí a když by to byla konkrétně porucha na přípojce tak by oprava byla na moje náklady,to vím ale nevíte na kolik zhruba by to mohla vyjít? A když by byla prasklá hlavní páteřní trubka tak se mě to netýká? Řekněme že by byla prasklá trubka přípojky tak zhruba za ty práce jako vykopat silnici oprava, zásyp a asfalt, děkuji za odpověď
Propadlá silnice
Propadlá silnice #2
Propadlá silnice #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Je-li přípojka vody v nevyhovujícím stavu, je třeba ji buď opravit, nebo kompletně vyměnit. Opravu i výměnu přitom hradí vlastník přípojky.
Výjimka nastává, pokud je vodovodní přípojka uložena v pozemcích, které tvoří veřejné prostranství. V takovém případě hovoří zákon jasně: opravy a výměnu má na starosti vlastník a provozovatel vodovodu. Ten provádí rovněž osazení, údržbu a výměnu vodoměru. Je to na vašem pozemku? Řešili jsme to loni, jako SVJ. Zaplatili jsme akorát tu část, která byla "uvnitř" budovy, cca 4 tisíce plus stavební úpravy v budově (potrubí vedlo v podlaze v přízemí)
jaktak
hodnocení

Na mém pozemku to není je to až za chodníkem v silnici
Takže provozovatel,vy jen část, tak jak my... m.tzb-info.cz/...
Pokud tedy budou měnit celou přípojku, i část v baráku. Jinak vás to " skoro" nemusí zajímat po stránce finanční...jen to, že nějakou dobu budete bez vody...
jaktak
hodnocení

Přípojka vede do vjezdu takže tam to asi měnit nebudou myslím že by to řízli na hranici pozemku
Bude záležet na stavu potrubí...nechte se překvapit
jaktak
hodnocení

Můžete mi prosím najít přesné znění toho zákona?Našel jsem nejakou novelu ale nevím jak to tam najít děkuji mockrát
Bavím se o kanalizační přípojce na vodovodní

Bavím se o kanalizační přípojce na vodovodní

Pod tím si máme představit co?

asd1
01.07.22 20:41

na = ne

jaktak
hodnocení

Ano je tam překlep bavím se o kanalizační přípojce ne vodovodní

Zkuste studovat , dále zde, a pak ještě

Zákon ukládá provozovateli zajišťovat opravy a údržbu přípojek uložených na veřejném prostranství ze svých provozních nákladů. Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru (§ 34 zákona 128/2000 Sb., o obcích).

TOTÉŽ PLATÍ PRO KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY

A o té přípojce...v tom vedru myslím pomaleji...nebo že by mě postihlo něco jiného?

A ještě veřejné prostranství

§ 34

Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru.

spu
hodnocení

0x

90 000 - 250 000 kč záleží, kolik materiálu bude potřeba.

jaktak
hodnocení

Bavím se o kanalizační přípojce
spu

Ano, odhad je pro knalizaci

hodnocení

0x

Pripojka je vo vasom majetku a teda logicky vsetky skody na cudzom majetku (obecna cesta) platite vy. Pripojka zacina odbocenim z hlavneho ulicneho potrubia. Vodari nieco opravovali? Zistili meranim poruchu?

Ano, ak je porucha na hlavnom potrubi stredom ulice, potom sa vas to netyka, hradia to vodarne.

jaktak
hodnocení

Poruchu jsem zjistil já když se propadla silnice a ve čtvrtek vodaři pošlou do potrubí kameru tak uvidím,jen mě zajímá na kolik by to mohlo vyjít když by byla prasklá přípojka
asd1

Podle fotky skladba silnice neodpovídá projektu a to zapříčinilo poruchu přípojky...

jaktak
hodnocení

Myslíte že by to šlo v případě poškození přípojky takto uhrát? Jaká by měla být skladba? Předpokládal bych nějakou vrstvu písku nebo štěrku toto vypadá je je to jen hozený v díře a zahlazený hroudama hlíny

hodnocení

0x

Pokud to není na vašem pozemku, měl by to hradit provozovatel.

Kdysi (ale už hodně dávno) mi praskla vodovodní přípojka ve zdi). Tenkrát platilo, že uvnitř to bylo na majitele domu a venku na vodáky. Nakonec to opravili oni na svoje náklady, já měla "jenom" vytopené 1/2 poschodí, jak ta voda protékala.

jaktak
hodnocení

Děkuji a mohu poprosit o přesné znění zákona? Děkuji moc

Zákon nevím, ale mohlo by vám pomoci toto:

zakra.cz/...

Držím palce.

jaktak
hodnocení

Ale tam hovoří o vodovodní přípojce já ale řeším kanalizační
Nečtete z odkazu všeShrnutíVlastníkem vodovodní přípojky je od 1. 1. 2002 investor, který ji na své náklady pořídil. Ten má rovněž povinnost zajistit její případnou opravu či kompletní výměnu – výjimkou jsou přípojky, které jsou uloženy v pozemcích tvořících veřejné prostranství. Podstatné je, že stejná pravidla platí také pro kanalizační přípojky.stejně jsem vám psal i ve 21:09TOTÉŽ PLATÍ PRO KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
jaktak
hodnocení

Ok děkuji za rady tak z toho vyplývá že by to měl opravit provozovatel protože je problém pod silnicí a to už je mimo můj pozemek,tak uvidím no jak se k tomu postaví

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]